Kalbinde hardal tanesi îmânı olan cehennemden sonra cennete gitmeyecek midir acaba?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Kalbinde hardal tanesi îmânı olan cehennemden sonra cennete gitmeyecek midir acaba?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kalbinde hardal tanesi îmânı olan cehennemden sonra cennete gitmeyecek midir acaba?

Sevgili kardeşlerim! Bunlar insanların zaman içerisinde uydurdukları hikâyeler. Bir insanın cennete girmesini veya cehenneme girmesini temin eden bir tek faktör vardır: Negatif veya pozitif dereceler... Kimin dereceleri, kazandığı dereceler kaybettiği derecelerden fazlaysa o kişinin gideceği yer Allah’ın cennetidir. Kimin kaybettiği dereceler kazandığı derecelerden fazlaysa, onun da gideceği yer cehennemdir. Olay bu kadar basit.

O zaman ne yapmanız lâzımgeldiğini biliyorsunuz demektir. Zikirlerinizi arttırın. Başka insanlara yardımlarınızı arttırın. İnsanlarla iyi geçinin. Onları mutlu etmeye çalışın. Devamlı kazanırsınız. O zaman kazandığınız dereceler mutlaka kaybettiklerinizden fazla olur. Bu bilgilerden hareketle cennete girmek hepiniz için mümkündür. Ama cennetin standartlarına baktığınız zaman bunun tâbiiyetle de yakından ilişkisini göreceksiniz. Allah’a ulaşmayı dileyip ölen bir kişi 1. kat cennete girerken; mürşidine tâbî olan kişi, tâbiiyetle beraber ruhu vücudundan ayrılacak ama 2. kat cennetin sahibi olacaktır. Sonra ne olacaktır? Sonra bu vücuttan ayrılan ruhun Allah’a ulaşması mutlaktır. Çünkü o kişi hacet namazını kılmıştır. Allah’tan mürşidini sormuştur ve Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşıp tâbî olmuştur. O zaman Allahû Tealâ o kişinin ruhunu mutlaka Kendisine ulaştırır. Çünkü emri veren O’dur. Öbür taraf da emri yerine getirendir. O kişi Allah’a ruhunu ulaştırmaya hak kazanmıştır. 7-8 aylık bir devrenin sonunda bu kişinin ruhu 7 tane gök katını aşıp 7. katta 7 tane âlemden geçecek, sonra da dikey bir yolculukla Sidretül Münteha’ya ulaşacak, oradan da Allah’ın Zat’ına ulaşacak, Allah’ın Zat’ında o ruh yok olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular