Müslümanların bugün tevhidden uzaklaşmalarının nedeni nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tevhid » Müslümanların bugün tevhidden uzaklaşmalarının nedeni nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Müslümanların bugün tevhidden uzaklaşmalarının nedeni nedir?

Sadece unutmaları… Allahû Tealâ’nın temel müesseselerini birer birer insanlar unutmuşlar ve neticeye gelmişler; İslâm’ın 5 şartı! Bu şart: Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Adamlara sorduğunuz zaman:

-“Senin dîninin adı ne?”

-“İslam.”

-“Ne demek İslâm? ‘Teslim olan’ demek değil mi?”

- “Evet.”

-“Peki, sen Allah’a neyini teslim ettin? Ruhunu mu? Fizik bedenini mi? Nefsini mi? İradeni mi? Allah’a neyini teslim ettin? Eğer teslim etmediysen, etmemekte devam edeceksen, sen nasıl müslüman olabilirsin ki?”

Sevgili kardeşlerim! Bu söylediklerimizi çok dikkatle yerli yerine oturtmaya çalışın. Kur’ân-ı Kerim bir eğlence değildir. Kur’ân-ı Kerim bir şeriat kitabıdır. Emrinin aynen gerçekleştirilmesi gerekir. Çünkü o emir, Allahû Tealâ’nın Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’e verdiği bir emirdir ki; Kur’ân-ı Kerim’i oluşturmuştur.

Sevgili kardeşlerim! İslâm, İslâm’ın 5 şartından ibaret değildir. Namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Ama Allah’a ulaşmayı dilemek de farzdır. Ve asıl önemlisini şimdi söylüyoruz: O kişinin Allah’a ‘teslim’ olması farzdır.

İslâm ‘teslim olan’ demektir. Bir insan ruhunu Allah’a ulaştırdığı zaman ruhunu teslim etmiştir. Fizik bedenini teslim ettiği zaman 2. teslimdedir. Nefsini teslim ettiği zaman 3, iradesini teslim ettiği zaman 4. teslimdedir. “Ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi” 4 tane sıralamayı ifade eder. Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın emri ‘teslim’ olmaktır:

* “Ruhunuzu Bana teslim edeceksiniz.” diyor.
* Fizik bedeninizi teslim edeceksiniz,
* Nefsinizi teslim edeceksiniz,
* İradenizi de teslim edeceksiniz.” diyor.

Bu teslimlerin her birisi sizi daha üst, daha üst, daha üst kat cennetlere ulaştırır.

Allah razı olsun.

Benzer konular