Allah'a ulaşmayı dilemeyen mürşidler de olsa, tâbî olmazsa ne olur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah'a ulaşmayı dilemeyen mürşidler de olsa, tâbî olmazsa ne olur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dilemeyen mürşidler de olsa, tâbî olmazsa ne olur?

Allah'a ulaşmayı dilemeyen, mürşid olamaz. Böyle bir olay mümkün değildir. Tâbiiyet, hacet namazıyla olur. Hacet namazını kılansa, Allah'a ulaşmayı dilememişse hiçbir zaman mürşidini göremez. Öyleyse mürşid olmak, ermiş olmayı dilemeyen hiç kimse için mümkün değildir.

“Allah'a ulaşmayı dilemeyen mürşid olsa, tâbî olmazsa ne olur?” diyor.

Evvelâ şu hususu yanlış anlıyorsunuz sevgili kardeşlerim! Tâbiiyet değildir hedef. Hedef, Allah'a ulaşmayı dilemek, ruhu Allah'a ulaştırmaktır. Tâbiiyet bunun vasıtasıdır. Mürşidinizi seçmek hakkının sahibi değilsiniz. Mutlaka hacet namazını kılıp, Allah’tan soracaksınız. Allah’ın size gösterdiği mürşidi bulacaksınız. Zaten ulaşabileceğiniz bir yerdedir. Kolayca ulaşabileceğiniz bir yerdedir. Ona, Allahû Tealâ sizi ulaştıracak.

“Tâbî olmazsa ne olur?”

Tâbî olmazsa Allah’a ulaşamaz. Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir kişi için tâbî olmamak normal bir olay. Kurtulması da mümkün değil o kişinin, Allah'a ulaşmayı dilememişse. Ama kim Allah'a ulaşmayı dilemişse Allah ona, sadece mürşidini göstermez, o gösterdiği mürşidini mutlaka sevdirir. Kişi severek, isteyerek tâbî olur mürşidine. Allah razı olsun.

Benzer konular