İnsanlar kendini tasavvufsuz nasıl düzeltecekler?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » İnsanlar kendini tasavvufsuz nasıl düzeltecekler?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanlar kendini tasavvufsuz nasıl düzeltecekler?

Mümkün değil, sevgili kardeşim! Eğer bir insan tasavvufta değilse bir başka ifadeyle sadece şu kadarını söyleyelim; Allah'a ulaşmayı dilemiyorsa, Allah'a ulaşmayı dilemeyen herkes tasavvufun dışındadır. Yani Kur'ân’ın dışındadır. İbadetleri, hiçbir şeyi o kişiyi kurtaramaz. İşte kişi Allah'a ulaşmayı dilerse mutlaka mürşidine ulaşacaktır. Tâbiiyetle beraber nefs tezkiyesi başlayacaktır. Nefsindeki afetler ruhu Allah'a ulaşıncaya kadar %51 azalacaktır. Daimî zikre ulaşınca nefsindeki bütün afetler yok olacaktır. İşte o kişi kendini değiştirebilen, zamanımızdaki nadir insanlardan biridir. Bütünüyle değiştirmiş olan bir kişi.

“Yunus’un dediği gibi ‘Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.’  Kendini bilmeden kendini düzeltmeye çalışanlara dualarınızı istiyorum.” diyor.

Kendini bilmek, zaten Yunus’un söylediği gibi daimî zikre ulaşan bir kişinin kendini bilmesidir. Nefsinin bütün afetleri yok olunca kişi kendini bilenlerden olur. “Ellerinizden saygı ve muhabbetle öperiz. Himmetinizin gölgesinde daim kalmayı dileriz.” Hepinize dua ederiz. Himmetimiz her zaman üzerinizdedir.

Benzer konular