Zumer 17’ye göre Allah’a ulaşmayı dileyerek Allah’a yönelenlerin şeytanın kulluğundan kurtulacağını ve Allah’ın kulu olacağını söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Kul Olmak » Zumer 17’ye göre Allah’a ulaşmayı dileyerek Allah’a yönelenlerin şeytanın kulluğundan kurtulacağını ve Allah’ın kulu olacağını söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zumer 17’ye göre Allah’a ulaşmayı dileyerek Allah’a yönelenlerin şeytanın kulluğundan kurtulacağını ve Allah’ın kulu olacağını söyleyebilir miyiz?

Zâriyât-56’ya göre insanın yaratılış gayesi Allah’a kul olmaktır (evet, insanın yaratılış gayesi Allah’a kul olmaktır; doğru). Zumer-17’ye göre Allah’a ulaşmayı dileyerek Allah’a yönelenlerin şeytanın kulluğundan kurtulacağını ve Allah’ın kulu olacağını söyleyebilir miyiz?

Evet, söyleyebiliriz.

Zâriyât-56:

51/ZÂRİYÂT-56: Ve mâ halaktul cinne vel inse illâ li ya'budûni.
Ve Ben, insanları ve cinleri (başka bir şey için değil, sadece) Bana kul olsunlar diye yarattım.


“Biz insanları ve cinleri başka bir şey için değil, Bize kul olsunlar diye yarattık.” buyuruyor.

Zumer-17:

39/ZUMER-17: Vellezînectenebût tâgûte en ya’budûhâ ve enâbû ilâllâhi lehumul buşrâ, fe beşşir ibâdi.
Ve onlar ki; taguta (insan ve cin şeytanlara) kul olmaktan içtinap ettiler (kaçındılar, kendilerini kurtardılar). Çünkü Allah’a yöneldiler (Allah’a ulaşmayı dilediler). Onlara müjdeler vardır. Öyleyse kullarımı müjdele!


“Onlar ki taguta kul olmaktan içtinap ettiler; kendilerini kurtardılar. Allah'a yöneldiler (Allah'a ulaşmayı dilediler). O zaman onlar taguta kul olmaktan kurtuldular. Onlara müjdeler vardır. Öyleyse kullarımı müjdele.” diyor Allahû Tealâ.

Burada Allah’a ulaşmayı dileyerek Allah’a yönelenlerin şeytanın kulluğundan kurtulacağı kesin. Allah’a yönelen, taguta kul olmaktan kurtulup Allah’a kul olur.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in bir hadîs-i şerifinde; “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.” buyuruyor.

Zumer-17’ye göre müjdelenenlerin Allah’a ulaşmayı dileyerek böylece şeytanın kulluğundan kurtulanlar olduğunu söyleyebilir miyiz?

Tabiî, şeytana kul olmaktan kurtulup Allah’a kul olmakla müjdeleniyorlar. Ve bu müjde herkesedir. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse o kişi, mutlaka şeytana kul olmaktan kurtulur. Allah’a ulaşmayı dilediği an, Allah’a yöneldiği an tagutun kulu olmaktan, şeytanın kulu olmaktan kurtulur ve Allah’a derhal kul olur. Biz de herkese müjdeliyoruz ki: “Allah’a ulaşmayı dileyin ve Allah’a mutlaka kul olursunuz. Gideceğiniz yer mutlaka cennet olur. 3. kat cenneti Allahû Tealâ size garanti eder.

Benzer konular