Kulluk nedir? Nasıl kul oluruz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Kulluk nedir? Nasıl kul oluruz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kulluk nedir? Nasıl kul oluruz?

Allah'a ulaşmayı dileyen herkes Allah'ın kulu olmaya namzettir. Bunlardan bir kısmı gerçekten Allah'a ulaşmayı diliyordur. Bu dileyenler mutlaka ruhlarını Allah'a ulaştırırlar, 7-8 aylık bir ömürleri varsa. Neden? Çünkü Allahû Tealâ diyor ki:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Bir kısmı da gerçek anlamda böyle bir talebin sahibi olmaksızın, kalbi talebin sahibi olmaksızın “Ben de ruhumu Allah'a teslim etmek istiyorum.” derler. Ama onların teslimi zor bir teslimdir. Çünkü kalbi talepleri oluşmamıştır. Bir insan eğer ruhunu Allah’a ulaştırmayı kalpten dilerse, o kişinin ruhunu Allahû Tealâ mutlaka Kendisine ulaştırır. 7-8 aylık bir devre bu konu için yeterlidir.

Allah razı olsun.

Benzer konular