Âmenû olan direkt olarak cennete gidecek mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Âmenû olan direkt olarak cennete gidecek mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Âmenû olan direkt olarak cennete gidecek mi?

 Âmenû olan direkt olarak cennete gidecek mi?

Evet, gidecek.

"Öyleyse cehennemden çıkıp cennete sonradan girenler hakkındaki rivayetler ve hadîsler mi sahih değil?"

Hayır, sahih değildir. Cennete girdikten sonra hiç kimse cennetten çıkamaz, cehenneme giremez. Cehenneme girdikten sonrada hiç kimse cehennemden çıkıp cennete giremez.

"Yoksa âmenû olduktan sonra tövbesi kabul olmayan günahları olduğundan mı?"

Hayır, âmenû olduktan sonra onun bütün günahları örtülür. Örtülmemesi mümkün değildir. Bütün günahları örtülür. Mutlaka o kişi sevapları günahlarından fazla olan birisi olur.

"Biz kabirde âmenû olsak bile her günahımızın cezasını görecek miyiz?"

Âmenû olsanız bile kabirde 40 gün süreli bir cezalanma işlemi vardır. Ama cehennem azabı gibi bir azap değildir. Cezasını göreceksiniz.

"Bilirsiniz şeytan îmân akıldayken bulantı verebilir. Ve bu yüzden âmenû olmaya muvaffak olamıyorum. Nasıl bulantılardan kurtulacağım?"

Kalbinden Allah'a ulaşmayı dileyerek. Kurtulamamana da bir anlam veremiyorum. Şeytan nasıl bu kadar üzerinde etkili oluyor. Milyonlarca insan Allah'a ulaşmayı diliyor. Hepsi onların dileyebildiğin göre, bütün sahâbe dileyebildiğine göre, senin dileyememen çok mantıklı bir şey değil. Bunaltılardan kurtulman için Allah'ı düşün, kendini düşün ve kalbinden Allah'a ulaşmayı dile.

Allah razı olsun.

"Vakit az, kurtarılacak çok insan var. Bize yardım edin.” diyor kardeşimiz. Hepiniz için dua ediyoruz ve tebliğ yaptığınız kişiler için de dua ediyoruz inşallah.


Benzer konular