İnsanları hakkıyla sevmek için ne yapmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » İnsanları hakkıyla sevmek için ne yapmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanları hakkıyla sevmek için ne yapmalıyız?

İnsanları hakkıyla sevebilmek, Allah'a ulaşmayı dilemeyen hiç kimse için mümkün değildir. Allah'a ulaşmayı dileyeceksiniz; 1. Hacet namazınızı kılıp, mürşidinizi Allah'tan soracaksınız, öğreneceksiniz ve o mürşide veya onun bir vekiline giderek, tâbî olacaksınız. Allah'a ulaşmayı dilemek; 1. Oraya gidip tâbî olmak; 2. Ruhunuz vücudunuzdan ayrılacak. İşte o vücudunuzdan ayrılan ruhun Allahû Tealâ 7-8 ay içinde Zat'ına ulaşmasını garanti ediyor. İfade; “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” şeklinde. Öyleyse Allahû Tealâ bunu mutlaka gerçekleştiriyor. Ve kişiyi mutlaka 3. kat cennetin sahibi kılıyor. Bundan sonraki standartları Allahû Tealâ garanti etmiyor. Ama buraya kadar olan ifade Kur'ân-ı Kerim’de açık bir şekilde yer almış.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Bu kadar açık, bu kadar basit. En az 3. kat cennet… Allah hepinizden razı olsun. Sonra?    

Benzer konular