Allah'a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak kişiye ne kazandırır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah'a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak kişiye ne kazandırır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak kişiye ne kazandırır?

Allah'a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak kişiyi hedefe ulaştırmaz. Ama kişi için Allahû Tealâ yardımcı olur. Bunun neticesinde o kişi hedefe yönelirse mutlaka gereken oluşur. Ama söylediğimiz gibi kanun 7 tane safha içeriyor. Bu safhaların her biri, değişmez safhalar. Her kardeşimiz anlasın. Allah'a ulaşmayı dilemekten başlayan, iradenin teslimine kadar devam eden 7 tane safha… Acaba kendisi yolun neresinde? Hiç kimse Allah'a ulaşmayı dilemeden manevi tekâmülü gerçekleşemez.

İslâm dîni İslâm’ın 5 şartından ibaret değildir. Ne yazık ki din adamlarımız bütün insanlara İslâm’ın şartı 5’tir.” diyorlar. “Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek.” diyorlar. Bu 5 şartın 5’i de şart. Tamam. Ama şartların toplamı 5 değil; 7:

* Allah'a ulaşmayı dilemek; 6 ve
* Bunun da ötesinde asıl önemli olan 7.’si: Teslimler.

İslâm “teslim olan” demek. Kim İslâm’sa o kişi Allah'a teslim olan birisi olarak devreye girer. İslâm’sa Allah'a ruhunu ulaştırmak, onun için hiç de zor olmayacaktır. Allahû Tealâ buyuruyor ki: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Öyleyse Allah'ın sözünü tutmaması hiçbir şekilde mümkün değil. Allah'a ulaşmayı kalben dileyen herkes için Allahû Tealâ garanti ediyor bunu. Yani asgari en az 3. kat cennet:
- Allah'a ulaşmayı dilemek; 1. kat cennet.
- Mürşide tâbiiyet; 2. kat cennet.
- Ruhun Allah'a ulaşması; 3. kat cennet.

Allah razı olsun.

Benzer konular