Teslimleri gerçekleştirmemiz için ve insanları sevmemiz için zikrin önemi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Teslimleri gerçekleştirmemiz için ve insanları sevmemiz için zikrin önemi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Teslimleri gerçekleştirmemiz için ve insanları sevmemiz için zikrin önemi nedir?

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ niçin acaba şunu söylüyor?

“ve le zikrullâhi ekber.”

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


“ve: ve” demek biliyorsunuz
“le: mutlaka” demek
“zikrullâh: Allah'ın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tekrar etmek
ekber: daha büyüktür, diyor Allahû Tealâ.

Neden daha büyük? Bütün ibadetlerden. İbadet adına ne biliyorsanız, Allah'ın ismini zikretmek “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah…” diye sesle veya (Allah, Allah, Allah, Allah) diye sessiz veya dilinizi bile kımıldatmadan içinizdeki sesle “Allah” kelimesini tekrar etmeniz, Allah için geçerlidir. Ama 3.’sü insanları tereddüde sevk edeceği için, “Acaba söyledim mi, söylemedim mi?” diye bir sual aklına getireceği için kişilerin, onu tatbik etmeyin. Mutlaka içinizdeki sesle “Allah, Allah, Allah…” diye, “Allah” kelimesini sessiz bir şekilde zikrettiğiniz zaman, o gerçek bir zikir hüviyetinde Allah tarafından kabul buyrulur. Ve Allah'ın ne söylediğini bir defa daha söyleyelim.

“ve: ve
le: mutlaka
zikrullâh: Allah'ın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye zikretmek
ekber: daha büyüktür, bütün ibadetlerden daha büyüktür, diyor Allahû Tealâ. “Allah'ın ismini ‘Allah, Allah, Allah, Allah…’ diye zikretmek namazdan da aklınıza gelen bütün ibadetlerden de daha büyüktür.” diyor. Allah razı olsun.

Benzer konular