Önce benimle alay eden daha sonra Allah'a ulaşmayı dileyen, sohbet başladı mı herkesi susturan eşime neler tavsiye edersiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Önce benimle alay eden daha sonra Allah'a ulaşmayı dileyen, sohbet başladı mı herkesi susturan eşime neler tavsiye edersiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Önce benimle alay eden daha sonra Allah'a ulaşmayı dileyen, sohbet başladı mı herkesi susturan eşime neler tavsiye edersiniz?

Sevgili Efendimiz! Ellerinizden hürmetle öperim. Eşim hep karşı gelmişti, benimle hep alay ederdi zikirlerimi çekerken. Eşim dînî konuda hiçbir şey bilmez. Çevrede herkes çok değişik tanır.  5 sene böyle devam etti. 1 senedir Allah'a ulaşmayı diliyor. Hep sizi dinliyor. Âyetleri yazıp cami hocalarına gösteriyor. Sizi çok seviyor. Sohbet başladı mı herkesi susturuyor. Ona neler tavsiye edersiniz? Allah razı olsun.

Pek tavsiye edecek bir şey kalmamış gibi görünüyor. Ama ne kadar çok zikir yaparsa; Allah'ın yolunda başarılı olmakla kalmaz, bir o kadar da mutlu olur.

Sevgili kardeşlerim! Şunu söylemek istiyorum: Ne kadar çok zikir yaparsanız; nefsinizin kalbinde o kadar çok nur birikimi gerçekleşir. Biliyorsunuz, her %7 nur birikiminde insan ruhu gök katlarında 1 kat yükselebilir ancak.

Başlangıçta %2 rahmet birikimi alınıyor. Ondan sonra kişi (Allah'a ulaşmayı dileyen kişilerde sadece oluyor bu) mürşidine tâbiiyetten sonra bir nefs tezkiyesi olayı gerçekleşiyor. Her %7 nefsiniz kalbinde fazl birikiminde kişinin ruhu bir gök katı yükseliyor. Nefsinin kalbinde %2 rahmet, 7 defa %7 fazl biriken yer, %49 da fazl biriken kişi, nefsinin kalbinde %51 nur olduğu noktada yani nefsinin kalbindeki afetleri, karanlıkları nurlar yendiği noktada, nurların galip geldiği noktada, nurların karanlıklara hâkim olduğu noktada, şeytanın hâkimiyeti %50’nin altına düşer.  
 
Nefsimizin kalbine şeytan devamlı tesir icra eder, afetler kanalıyla. Çünkü afetler Allah’ın bütün emirlerine karşı çıkan, yasak ettiği bütün fiilleri de mutlaka işlemek isteyen bir özelliğin sahibidir. Nefsinizin kalbi doğuşunuzdan itibaren %100 afetlerle doludur, ruhunuzun kalbi de %100 hasletlerle doludur. Allah’ın bütün emirlerini mutlaka yerine getirmek isteyen, yasak ettiği fiilleri de asla işlemek istemeyen bir özellik taşırlar.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Nefsinizin kalbindeki afetler %50’den fazla azaldığı zaman ruhunuz 7 tane gök katını yükselir. Her %7’de 1 gök katı yükselerek Allah’ın Zat’ına ulaşır, Allah’ın Zat’ında yok olur.

İşte Allahû Tealâ hepinizden bunu gerçekleştirmenizi istiyor. Ruhunuzu ölmeden evvel Allah'a ulaştırıp teslim etmenizi istiyor. Ve bunu üzerinize farz kılmış.

Öyleyse nefsinizin kalbindeki nurları anlatın herkese. Buraya kadarını Allahû Tealâ bedava veriyor. Bir insan Allah'a ulaşmayı dilerse bu noktaya mutlaka ulaşır. Mutlaka Allahû Tealâ ona namazı sevdirir, orucu sevdirir, zikri sevdirir, bütün ibadetleri sevdirir ve “O kişinin ruhunu mutlaka Kendisine ulaştırır.”

İşte âyet-i kerime. Allahû Tealâ buyuruyor Şûrâ-13:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu): Allah, dilediğini Kendisine seçer ve onlardan kim Allah'a yönelirse; Allah, onları mutlaka Kendisine ulaştırır.” diyor Allahû Tealâ.

İşte bunu anlatsın herkese. Allah’ın bu kadar cömert, bu kadar hayırlı olduğunu… Sadece bir Allah'a ulaşmayı dileyen kişiyi mutlaka “Kendisine ulaştırdığını” anlatsın. Nefsinin kalbinde %51 fazl ve rahmet birikimi olduğu için (%2 rahmet, %49 fazl) bu kişinin dünya hayatı da yarı yarıya mutlulukla geçer. Çünkü hasletlerin karşılığı olan fazıllar, nefsin kalbinde o anda %51’i ifade eder, 2 rahmetle birlikte.

Öyleyse Allah'a asi olan grup, %100’den %49’a düşmüştür, Allah'a itaat eden grup, 0’dan  %51’e ulaşmıştır. Bu, dünya mutluluğunun yarısıdır. Ama Allahû Tealâ sözünü yerine getirmiştir: “O kişinin ruhunu Kendisine ulaştırmıştır.” Bu, 3. kat cenneti ifade eder. Ve herkese bir hiç karşılığı, sadece bir Allah'a ulaşmayı dileme talebinin karşılığı olarak verilir. İşte herkese bunu anlatsın, olur mu? Allah razı olsun.

Benzer konular