Nefsimizi nasıl tezkiye edebileceğiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Nefs Tezkiyesi » Nefsimizi nasıl tezkiye edebileceğiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nefsimizi nasıl tezkiye edebileceğiz?

Mürşide tâbiiyetle olaya başlanır. Zikir seviyesi arttıkça, kişinin nefsinin kalbindeki afetler azalır. Azaldıkça o kişi daha üst, daha üst, daha üst katlara, daha üst seviyelere yükselir. Neticede devam ederse mutlaka ruhunu Allah’a teslim eder. Bu Allahû Tealâ tarafından garanti edildiği için böyledir. Çünkü Allahû Tealâ buyuruyor ki:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Burada Allah’ın verdiği bir söz var. Allah, o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırmak konusunda söz vermiş. Sözünü tutmaması mümkün değildir. Mutlaka tutar. Ruhunu o kişi teslim ettikten sonra fizik vücudunu da teslim etmek isterse gereken gayreti göstermesi şarttır. Zikrini ona göre arttıracaktır. Ona göre hedeflere gidecektir. “Allahû Tealâ bana yardım etsin de ben gene eskisi gibi az bir zikirle bu hedefe ulaşayım.” diye düşünen bir insanın bunu gerçekleştirmesi mümkün değildir.

Allah razı olsun.

Benzer konular