Yûnus 7'de dünya hayatına tâbî olup bununla tatmin olanları, Rûm Suresi 32. âyet-i kerimesi ellerindekilerle ferahlanırlarla aynı grubu oluşturuyor diyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fırkalara Ayrılmak » Yûnus 7'de dünya hayatına tâbî olup bununla tatmin olanları, Rûm Suresi 32. âyet-i kerimesi ellerindekilerle ferahlanırlarla aynı grubu oluşturuyor diyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yûnus 7'de dünya hayatına tâbî olup bununla tatmin olanları, Rûm Suresi 32. âyet-i kerimesi ellerindekilerle ferahlanırlarla aynı grubu oluşturuyor diyebilir miyiz?

Yûnus 7'de dünya hayatına tâbî olup bununla mutlu olanları (bununla mutlu olanları değil, tatmin olanları Doğan. Çünkü onlar hiçbir zaman mutlu olamazlar. Dünya hayatı onları tatmin eder mutmain kılar), Rûm Suresi 32. âyet-i kerimesinde ellerindekiyle ferahlanırlarla aynı grubu oluşturuyor diyebilir miyiz?

30/RÛM-32: Minellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyean, kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).
(O müşriklerden olmayın ki) onlar, dînlerinde fırkalara ayrıldılar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanırlar.


minellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyeâ(şiyean): Onlar, dînlerinde fırkalara ayrılmışlardır ve hizipler oluşturmuşlardır.
kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne): Her grup kendi ellerindekiyle ferahlanırlar.

10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatmeennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.


Burada Rûm-32 deki ellerindekiyle ferahlanırlar ile aynı grubu oluşturuyor diyebilir miyiz?

Evet. Her ikisi de aynı kişilerdir. İkisi de dünya hayatıyla mutmain olmuştur ve o hayatı yaşamaktadırlar. Her ikisinde de dünya hayatında ferahlanma, dünya hayatında kazandıkları şeylerle mutmain olma, ferahlanma aynı şey. İkisi de dünya hayatıyla alakalı.

Benzer konular