Televizyonunuzda tüm müslüman âleminin değil de; kendi cemaatinizin kandil veya bayramı kutlanmıştı. Sizce doğru mu böyle bir yazı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Televizyonunuzda tüm müslüman âleminin değil de; kendi cemaatinizin kandil veya bayramı kutlanmıştı. Sizce doğru mu böyle bir yazı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Televizyonunuzda tüm müslüman âleminin değil de; kendi cemaatinizin kandil veya bayramı kutlanmıştı. Sizce doğru mu böyle bir yazı?

Televizyonunuzu izlerken tüm müslüman âleminin değil de; kendi cemaatinizin kandil veya bayramı kutlanmıştı. O yazıyı görünce hemen değiştim. Sizce doğru mu böyle bir yazı? Bir hata ve kusurum olduysa affola. Aslında sorularım çoktu ama unuttum. Saygılarla.

Sevgili kardeşlerim! Herşeyin yanlış olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ve ben bu kardeşimiz gibi olanları kurtaramamanın, gözümün önünde bu kardeşlerimizin cehenneme doğru yol aldığının açık ve kesin görüntüsü içindeyim.

Öyleyse bekleme zamanı değildir. Bütün insanlara Allah’ın hakikatlerini ulaştırmak, öğretmek ve öğretmek ve de öğretmek mecburiyetindeyiz. Yani, seyirci kalamayız. İnsanlar o dîn adamlarının söyledikleri yanlış şeylere...

Yanlış sevgili kardeşlerim! ‘Yanlış’ kelimesini özellikle kullanıyorum. Kur’ân’la karşılaştırdığınız zaman yanlışlıkları %100 tespit edebilirsiniz. Herşey yanlış! İslâm’ın 5 şartıyla hiç kimse kurtulamaz. Ve insanlar İslâm’ın 5 şartına kendilerini adamışlar. “Mutlaka cennete gireceğiz.” diyorlar. Giremezler! Çünkü İslâm’ın 5 şartının içinde Allah’a ulaşmayı dilemek yok! Dilemek yoksa onların gidecekleri yer, Yûnus Suresinin 8. âyet-i kerimesine göre cehennem.

10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatmeennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).


Eğer Allah’a ulaşmayı dilemezlerse Rûm Suresinin 31 ve 32. âyetleri gereğince o insanlar takva sahibi değiller Allah’a karşı ve de şirkteler.

30/RÛM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).
O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve O'na karşı takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

30/RÛM-32: Minellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyean, kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).
(O müşriklerden olmayın ki) onlar, dînlerinde fırkalara ayrıldılar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanırlar.


Yûnus Suresinin 8. âyet-i kerimesine göre bu insanlar kâfir. Gidecekleri yer cehennem.

Sevgili kardeşlerim! Sizler anlasanız da anlamasanız da, biz bunları anlatmak, anlatmak, anlatmak zorundayız. Bu bizim için, insanlar söylediklerimizi öğrenip de onu anladıkları anda bir zevk haline dönüşecek. Hamdolsun ki; şu anda orada bizi dinleyenlerin çok büyük bir kısmı bizi bilen, dinleyen ve de Allah yolunda yol alanlar. Her kat cennetin sahipleri var aralarında.

Onun için bütün dünyanın özellikle İslâm âleminin böyle top yekûn cehenneme doğru yol aldığı bir ortamda sevgili kardeşlerim, yapılacak şey birleşmek değil mi? İslâm’ın bayrağını tekrar kaldırmak değil mi? O halde neden olmuyor? Gayretlerimiz hep gene bizim dîn adamlarımız tarafından baltalanıyor. Onlara yaptıklarının yanlış olduğunu defaatle ispat etmemize rağmen ilim gururları yüzünden bu insanlar hâlâ karşımızdalar.a

Benzer konular