Ermiş olmak nedir? Nasıl ermiş olabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Evliyalık ve Ermişlik » Ermiş olmak nedir? Nasıl ermiş olabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ermiş olmak nedir? Nasıl ermiş olabiliriz?

Ermiş olmak demek, ruhunu dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştırmış olmak demek. Herkes buna ehildir. Kim Allah’a ulaşmayı diler de hacet namazını kılıp, Allah’tan mürşidini sorarsa, Allah ona mürşidini gösterdiği takdirde, o mürşide ulaşıp, tâbî olursa bu konunun başlangıcı sağlam bir zemine oturmuş olur. O kişi bu noktadan itibaren 7-8 aylık bir zaman parçası içinde, ruhunu Allahû Tealâ’ya ulaştırır. Başka bir ifade kullanmak daha doğru; Allah onun ruhunu Kendine ulaştırır. Çünkü o kişi buna ehil olmuştur.

Allah’a ulaşmayı dileyen herkes ehil olur mu? Hayır; bir kısmı Allah’a ulaşmayı diliyor fakat bir süre sonra konuyu ait olduğu ortamdan çıkarıp aslî unsurları olmayan huzursuzlukları yaşamaya başlıyor.
 
Sevgili kardeşlerim! Allah yolunda olanlar, Allah’ın yolundan şaşmamalılar. Mutlaka Allah’ın yolunda olan kişinin bir mürşidi olması şart; olmazsa olmaz. O kişi ermiş evliya olamaz. Hiç kimse Allah’ın bir mürşidine tâbî olmadıkça, onun ruhu vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılamaz.

Allah razı olsun.

Benzer konular