Yunus Emre Hazretleri; "Dervişlik bir dilektir." derken ne demek istiyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Yunus Emre Hazretleri; "Dervişlik bir dilektir." derken ne demek istiyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yunus Emre Hazretleri; "Dervişlik bir dilektir." derken ne demek istiyor?

Dervişlik bir...”

“Dervişlik bir dilektir.”

Tabiî, tabiî...“Dervişlik bir dilektir.” Bu dilek;

- Ruhun teslimi dileğidir.
- Fizik bedenin teslimi dileğidir.
- Nefsin teslimi dileğidir ve
- İradenin teslimi dileğidir.

Ve dîn adamlarımız bunların hepsini devre dışı bırakmış durumda. “İslâm dîni, 5 tane şartı var.” diyorlar. “Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Bu 5 tane şartla; namaz kılarak, oruç tutarak, zekât vererek, hacca giderek, kelime-i şahadet getirerek dîni yaşadığını zanneden insanlar, sizlere sesleniyorum! Neyinizi Allah’a teslim ettiniz siz? Dîninizi ne zaman öğreneceksiniz? Bütün dîn adamları buna dahil, hepsine sesleniyorum! Kim bana cevap verebilir?

Sevgili kardeşlerim! Dînimizi makaslayıp makaslayıp kuşa çevirmişler. Eğer Kur’ân-ı Kerim “Allah’a ulaşmayı dileyin” diyorsa, “mürşidinize tâbî olun” diyorsa, “ruhunuzu, fizik bedeninizi, nefsinizi ve iradenizi Allah’a teslim edin” diyorsa ve bunların hiç birisi yapılmadan İslâm’ın 5 şartıyla siz yeterli görerek yolunuza devam ediyorsanız, tamam, namaz kılmak da farz, oruç tutmak da farz, zekât vermek de farz, hacca gitmek de farz, kelime-i şahadet getirmek de farz ama nasıl İslâm olacaksınız? İslâm ‘teslim olan’ demek. Namaz kılan, oruç tutan, zekât veren, hacca giden ve kelime-i şahadet getiren kişi neyini teslim etmiştir Allahû Tealâ’ya? Nerede teslim ettiği şey? Allahû Tealâ Kur’ân’da açıkça söylüyor:

* “Ruhunuzu Bana teslim edeceksiniz (1),
* Fizik vücudunuzu (2),
* Nefsinizi (3),
* İradenizi (4); hepsini Bana teslim etmekle mükellefsiniz.” diyor Allahû Tealâ.

Biz, İslâm’ın 5 şartını yaşayanlar, neyimizi Allah’a teslim etmiş oluruz? Hiçbir teslim yok ve dînimiz İslâm dîni.

Sevgili kardeşlerim! Böyle masallarla hayatımızı geçirecek miyiz? Allah bize doğruları öğretiyor. Biz de size bu doğruları öğretmekle vazifeliyiz ve öğreteceğiz! Mutlaka öğreneceksiniz. Dîn öğreticilerinin mutlaka bunları öğrenmesi ve tatbik etmesi şart. Yoksa İslâm’ı kurtaramayız sevgili kardeşlerim! Demin size 7 tane fonksiyonel yapının, 7 tane cennete yol açtığını ifade etmiştik. Bir insan:

- Allah’a ulaşmayı dilemezse 1. kat cennete giremez.
- Mürşidine tâbî olmazsa 2. kat cennete giremez.
- Ruhunu Allah’a teslim edemezse 3. kat cennete giremez.
- Fizik bedenini teslim etmezse 4. kat cennete giremez.
- Nefsini teslim etmezse 5. kat cennete giremez.
- Muhlis olmazsa 6. kat cennete giremez.
- İradesini Allah’a teslim etmezse 7. kat cennete giremez.

Şimdi şu dîn adamlarımızın vücuda getirdiği standarda beraberce bakalım sevgili kardeşlerim!

- Namaz kılmak,
- Oruç tutmak,
- Zekât vermek,
- Hacca gitmek,
- Kelime-i şahadet getirmek.

Hepsi var. Hangisi bunların acaba bizi cennete götürebilir? İyice düşünün ve dîn adamlarıyla karşılaştığınız zaman bu söylediğim şeylerin notunu alıp onlara sorun: “Biz nasıl olup da cehennemden kurtulacağız?”

Sevgili kardeşlerim! Hepiniz Allah’ın emirlerini gerçekleştirmekle vazifelisiniz. Bizim görevimiz size öğretmek. Allahû Tealâ’nın hepinizi sonsuz mutluluklara ulaştırmasını diliyoruz. Sualleriniz varsa suallerinizi dinliyorum inşaallah.

Allah razı olsun.

Benzer konular