Osmanlı’da evliyaların çok sayıda olduğunu duymuştuk. Evliya olmak için ne yapmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Evliyalık ve Ermişlik » Osmanlı’da evliyaların çok sayıda olduğunu duymuştuk. Evliya olmak için ne yapmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Osmanlı’da evliyaların çok sayıda olduğunu duymuştuk. Evliya olmak için ne yapmalıyız?

Evliya “velî” kelimesinin çoğulu, “velî”nin lügat mânâsı “dost” ama “evliya” deyince, “veli” deyince sadece dostluk anlamında kullanılmıyor.

Allah’ın evliyası deniliyor insanların bir kısmına; onlar zikirlerini yeterli boyutta arttırabilenler, her an zikirle meşgul olanlar. Ve onlar zikrin en çoğunu yapanlar. En çoğunu yapanlar ne yapar? Daimî zikirde olur. Uyanırlar, zikirle uyanırlar yani bunu mânâsı uyurken de vücutlarının zikretmekte oluşu. Belki ağızları kımıldamıyor ama içindeki ses “Allah” kelimesini devam ettiriyor. İşte varmak istediğimiz hedef bu olmalıdır.

Bu hedefe ulaşmalısınız yavaş yavaş sevgili kardeşlerim! “Acele edin.” demiyoruz, kendinizi sıkıntıya sokmanın bir anlamı yok. Ama gerçekleştirmek için vazgeçmeden devam edebilirseniz, bunu başarabilirsiniz. O zaman dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olursunuz sevgili kardeşlerim! Dünyanın en mutlu insanları, nefslerinin kalbinde afet kalmayanlardır. Nefsin kalbinde afetin kalmaması ise ancak daimî zikirle mümkündür. Bu da daimî zikir de erişilmesi mümkün olan bir hedeftir. Yeter ki; vazgeçmeyin, devam edin zikrinize. Devam ettikçe zirinizin çoğaldığını göreceksiniz inşaallah.

Allah razı olsun.

Benzer konular