Başka yerlerde de dîni programlar yapılıyor. Ama neden Allah'a ulaşma konusu açıklanmıyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Başka yerlerde de dîni programlar yapılıyor. Ama neden Allah'a ulaşma konusu açıklanmıyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Başka yerlerde de dîni programlar yapılıyor. Ama neden Allah'a ulaşma konusu açıklanmıyor?

Bu, onların bu istikamette görevlerini yerine getirmediklerini gösterir. Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın bir muradı var. Dînimiz İslâm dîni yani teslim dîni. Yani hepimiz ruhumuzu da fizik bedenimizi de nefsimizi de irademizi de Allah'a teslim etmek mecburiyetindeyiz. Dînimiz bunu emrediyor. Peki, bunları yapamazsak ne olur? Bir kişinin daha Allah'a ulaşmayı dilemesi, o kişinin 1. kat cennete ulaşması için yeterli bir sebeptir. O kişi yaşarsa mutlaka içinden mürşid sevgisi gelecektir, ihtiyacı gelecektir. Kişi hacet namazını kılıp, Allah'tan mürşidini soracaktır. Sorunca birinci de olmasa bile ikinci de veya üçüncü de Allahû Tealâ mutlaka mürşidini gösterir. Kişinin o mürşide veya o mürşidin kendi bulunduğu yerde, kişinin bulunduğu yerde bir müridi varsa, tövbe verebilen bir müridi varsa ona tâbî olması da mürşidine ulaşmış gibi bir neticeye ulaştırır onu.

Böylece tamamlanır konu. Arkası adım adım gelecektir. Ruhunu Allah'a teslim edecektir kişi, sonra fizik bedenini, sonra nefsini, sonra iradesini. O kişi daha Allah'a ulaşmayı dilediği an cehennemden kurtulmuştur. 1. kat cennet, Allah'a ulaşmayı dileyen ve öteye geçemeyenlerin cennetidir. Eğer kişi mürşidine ulaşırsa 2. kat cennetin sahibi olur. Ruhu Allah'a ulaşınca 3. kat cennetin sahibi olur. İşte sonra fizik bedeni teslim eder; 4, nefsini teslim eder; 5, muhlis olur; 6, iradesini Allah'a teslim eder; 7. kat cennetin sahibi olur.

Allah razı olsun.

Benzer konular