“Amilüssalihat” deyince insanlar; “Başkalarına faydalı, iyi işlerdir.” diyorlar. Acaba bu doğru mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Amilussalihat » “Amilüssalihat” deyince insanlar; “Başkalarına faydalı, iyi işlerdir.” diyorlar. Acaba bu doğru mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“Amilüssalihat” deyince insanlar; “Başkalarına faydalı, iyi işlerdir.” diyorlar. Acaba bu doğru mudur?

Amilüssalihat “salih ameller” demek. Allahû Tealâ’nın buradaki ifadesi insanların hoşuna gidecek olan, insanları Allah’a bağlayacak olan şeyler. Bu istikamette bir dizaynı ele aldığımız zaman, bunların arasında en önemli faktörün zikir olduğunu biliyoruz. Zikir Allahû Tealâ’nın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesli olarak veya sessiz olarak veya dilimizi de kımıldatmadan Allah’ın ismini tekrar etmemizdir. Böyle yaptığınız zaman, yani Allah’ın zikrini yaptığınız zaman Allah’ın katından kalbinize nurlar gelmeye başlar. Zikriniz devam ettiği sürece bu nur hep kalbinize akmaya devam edecektir. Onun için daimî zikrin sahipleri nefslerinin kalbinde hiç afet kalmayanlardır. Bütün insanlar için Allahû Tealâ kapıları sonuna kadar açmış sevgili kardeşlerim! İsteyin, Allah verecektir. Daimî zikri isteyenlere daimî zikri de Allahû Tealâ verir.

Öyleyse bütün insanlar için sevgili kardeşlerim, hedef aynıdır; nefsinizin kalbindeki afetleri yok etmek. Yüzde ne kadar yok ederseniz, yüzde o kadar mutluluğunuz artar. Bu sebeple daimî zikrin sahipleri dünyadaki en mutlu insanlar olarak yaşarlar. Onlar kimseye düşman olamazlar. Onlar sadece sevgiyi yaşarlar. Allah onlardaki nefreti bütünüyle söker alır. Hiç kimseye karşı kin duyamazlar. Nefret besleyemezler. Bütün insanları hatta kendilerine kötülük yapanlar da dahil hem affederler hem de onları severler.

Sevgili kardeşlerim! Dostluk varken, sevmek varken neden düşman olmak, neden başkalarını üzmek, neden insanları huzursuz etmek? Hepinizin görevi bu olmalı. İnsanları sevmelisiniz. Onları mutlu etmekten büyük bir huzur ve mutluluk duymalısınız. Allahû Tealâ’nın hepinizden istediği şey budur. Sevmek ve insanları mutlu etmek… Allahû Tealâ her şeye kaadirdir. Siz bunu başardığınız zaman o insanların da size karşı kayıtsız kalmadıklarını, sizi sevdiklerini net olarak tespit edebilirsiniz.

Allah razı olsun.

Benzer konular