"Ölmeden evvel ölünüz!" sözü Allah’a ulaşmakla eş anlamlı mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » "Ölmeden evvel ölünüz!" sözü Allah’a ulaşmakla eş anlamlı mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Ölmeden evvel ölünüz!" sözü Allah’a ulaşmakla eş anlamlı mıdır?

Es selâmu aleykum. Efendi Hazretleri! Hürmetle ellerinizden öperiz. İyi ki varsınız. (Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu. Sizler de iyi ki varsınız, sevgili kardeşlerim!) Her gün ve her gece evimizin misafirisiniz. (Bu misafirlik bize çok mutluluk veriyor.) Sizi dinlemek çok güzel. Verdiğiniz Kur’ân’dan bilgilerle mutluluğumuza mutluluk katıyorsunuz. (Bu söze dikkat edin, sevgili kardeşlerim! Şu anda Kur’ân-ı Kerim’den kavramları açıklayan ikinci bir kişi mevut değil. Bu, Allah’ın bize öğretisinin bir özelliğidir. Size hangi kavramı açıklıyorsak mutlaka Kur’ân-ı Kerim menşeli olarak açıklarız. O Kur’ânî bir kavramdır. Bunu yapabilecek başka bir kişi henüz mevcut değil.)

Sizi çok seviyoruz. Sizi sevenleri de çok seviyoruz. (Biz de sizleri çok seviyoruz. Sizi sevenleri de çok seviyoruz.) Arkadaşlarımıza tebliğ edip bu mutluluktan pay almaları için davette bulunuyoruz. Bizleri anlayan da çok, anlamayan da! (Elbette, sevgili kardeşlerim! Hem anlayan olacak hem de anlamayan olacak. İşte acıdıklarımız anlamayanlar. Halbuki bir girseler konunun içine, mutluluğun ne olduğunu yaşayacaklar sizler gibi, sevgili kardeşlerim.) Allah’tan dileğim inşaallah bir gün anlayacaklardır. Size bir sorum olacak:

Büyüklerimizin bize öğrettiği; “Ölmeden evvel ölünüz!” sözü Allah’a ulaşmakla eş anlamlı mıdır?

 Evet. Peygamber Efendimiz (S.A.V) sahâbeye diyor ki: “Ey sahâbe! Ölmeden evvel ölünüz ki; Allah size 700 kat versin.” Son derece kesin bir gerçeği sordunuz bize. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bu sözü söylemekle ne demek istiyor? Şunu demek istiyor:

Bunun mânâsı; ruhun vücuttan ayrılarak Allah’a ulaşması. Öldüğümüz zaman ne oluyor? Ruhumuz eğer vücudumuzda ise vücudumuzu terk edip Allah’a doğru gidiyor. Eğer değilse zaten Allah’a ulaşmıştır. Ama tekrar iniyor sevgili kardeşlerim. Azrail (A.S) ve O’nun yardımcıları bir görev yapacaklar. Görevleri sadece sizi öldürmek değil; eceli gelen herkesin ölümü, Azrail (A.S)’ın veya O’nun yardımcılarının gelip kontağı kapatması ile mümkün. O zaman mitokondrileriniz elektrik üretemez.

Her hücrenizde mitokondriler, elektrik üreteçleri var. O elektrik üreteçleri sebebiyle hayattasınız. Enerjiyi onlar sağlıyor. O enerjiyle elleriniz, kollarınız hareket ediyor. Düşünebiliyorsunuz, görebiliyorsunuz. Herşey o enerjiye bağımlı.

İşte, o kişilerin Allah’a ulaşmayı dilemeleri halinde ruhları Allahû Tealâ’ya ulaşmış. O kişi öldüğünde, Allah’tan o ruh geri geliyor. Ve Azrail (A.S) ve O’nun arkadaşları (emrindekiler) ruhu; 7 tane gök katı aşırarak, 7. gök katının 7. âlemindeki, o en güzel, kâinattaki en güzel renkteki ağaca (Sidretül Münteha’ya kadar) ulaştırıyor. Sidretül Münteha’dan yukarıya ruh yalnız çıkıyor. Melekler normal standartlarda, Sidretül Münteha’dan yukarıya çıkamıyorlar.

İşte, ne oldu? Bütün insanlar için -eğer ruhu Allah’a ulaştırmak söz konusu ise- dikkat edin zemin katta, 1. kata kadar olan devrede, yani nefsin kalbinde %7 fazl birikimi gerçekleşene kadar, o kişinin 1 dereceye karşı alacağı mükâfat 100 derecedir. Allahû Tealâ Bakara Suresinin 261. âyet-i kerimesinde diyor ki:

2/BAKARA-261: Meselullezîne yunfikûne emvâlehum fî sebîlillâhi ke meseli habbetin enbetet seb’a senâbile fî kulli sunbuletin mietu habbetin, vallâhu yudâifu li men yeşâu, vallâhu vâsiun alîm(alîmun).
Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, her sünbülünde (başağında) yüz adet tane (tohum) olmak üzere, yedi sünbül (başak) veren bir tek tohumun durumu gibidir. Allah, dilediği kimse için (onun rızkını) kat kat artırıp verir. Ve Allah Vâsi’dir, Alîm’dir.


Kim Allah’a ulaşmayı dilerse o kişinin infâk etmesi kaydıyla ve ruhunun vücudundan ayrılıp Sıratı Mustakîm üzerinde olması kaydıyla Allah’a doğru bir yolculuk yapması kaydıyla Sıratı Mustakîm üzerinde; “Biz, onlara 1 başağında 100 tane olan 7 başaklı bir nebat grubu kadar ni’met veririz.” diyor Allahû Tealâ.

Şimdi ne görüyoruz sevgili kardeşlerim? Eğer “Biz onlara 700 kat ni’met veririz.” deseydi, bu bir defada olacak demekti. Ama “Onlara her başağında 100 tane olan 7 başaklı bir nebat kadar ni’met veririz.” diyor.

Öyleyse:

• 2. başak, 2. katı temsil ediyor. 1’e 200 oluyor.
• 3. başak 1’e 300 oluyor.
• 3. kat. 4., 5., 6., 7. katlarda bu rakam 400’e, 500’e, 600’e ve 700 kata çıkıyor.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in bütün sahâbeye emrettiği; “Ölmeden evvel ölünüz ki; Allah size 700 kat versin.” ifadesi net ve kesin olarak bu gerçeği yansıtıyor. Allah razı olsun. Allah’a ulaşmakla eş anlamlıdır.  

Benzer konular