Bazı kitaplarda “Fâtiha’yı 100 defa oku, Âyet-el Kürsi’yi 100 defa oku” ve buna benzer şeyler yazmaktalar. Bu şeyleri yapınca cennete girilir şeklinde yazmaktalar. Ne derece doğrudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hurafeler » Bazı kitaplarda “Fâtiha’yı 100 defa oku, Âyet-el Kürsi’yi 100 defa oku” ve buna benzer şeyler yazmaktalar. Bu şeyleri yapınca cennete girilir şeklinde yazmaktalar. Ne derece doğrudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bazı kitaplarda “Fâtiha’yı 100 defa oku, Âyet-el Kürsi’yi 100 defa oku” ve buna benzer şeyler yazmaktalar. Bu şeyleri yapınca cennete girilir şeklinde yazmaktalar. Ne derece doğrudur?

Hiçbir şekilde doğru değildir. Fatiha’yı 100 defa değil, 1000 defa okusa bir insan, Allah'ın cennetine Fâtiha okudu diye giremez. Ama aynı insan bilse ki; sadece bir dilekle (ruhunu Allah'a ölmeden evvel ulaştırmayı dilemekle) o kişi mutlaka cennete girecek, işte o kişi mutlaka cennete girer. Şeytanın hileleri bunlar. İnsanları bunlarla avutuyor, aldatıyor ve Allah'a ulaşmayı dilemekten men ediyor.

İşte sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Böyle doğru olmayan 1000’lerce yanlış, insanlarca doğru diye kabul edilmiş. Kitaplar yazmışlar bu konuda. Herkes, “Fatiha’yı bilmem kaç defa okursan, bilmem ne duasını bilmem ne kadar okursan mutlaka cennete girersin. Zaten o gün (kıyâmet günü) ‘Lâ ilâhe illâllah Muhammeden resûlullâh!’ dedin mi mutlaka Peygamber Efendimiz (S.A.V) sana şefaat eder, mutlaka cennete girersin.” diye bir sürü hurafe uydurulmuş ve insanlar da buna saf saf inanmışlar.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ diyor ki: “Biz, bu Kur'ân’a herşeyi yazdık. Hiçbir şeyi Kur'ân’da eksik bırakmadık.”

6/EN'ÂM-38: Ve mâ min dâbbetin fîl ardı ve lâ tâirin yatîru bi cenâhayhi illâ umemun emsâlukum, mâ farratnâ fîl kitâbi min şey’in summe ilâ rabbihim yuhşerûn(yuhşerûne).
Ve yeryüzünde yürüyen hayvanlardan ve iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa (4 ayaklı) hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki; sizin gibi ümmet olmasınlar. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonra Rab’lerine haşrolunacaklar (olunurlar).


Yani? Yani o söyledikleri şey; her neyse o hurafe, doğru olsaydı, o mutlaka Kur'ân-ı Kerim’de yer alması gerekirdi. Ama Allahû Tealâ diyor ki: “Eğer bir insan, Allah'a ulaşmayı dilemezse, Allah'a kavuşmayı, ruhunu ölmeden evvel Allah'a kavuşturmayı dilemezse, o kişinin cennete girmesi mümkün değildir. Dilemezse gideceği yer mutlak olarak cehennemdir.” diyor Allahû Tealâ. Âyet-i kerime böyle söylüyorsa bu konu tartışılamaz!  Kur'ân asıldır.

Sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Burada kardeşlerimizin ve bize sual soranların sorduğu sualler tamamlanıyor. Bu noktada, inşaallah Kırıkkale Konferansı’nın ardından huzurunuzdan ayrılıyoruz. Allahû Tealâ’nın hepinizi hem cennet saadetine hem dünya saadetine ulaştırmasını Yüce Rabbimizden dileyerek, sözlerimizi inşaallah burada tamamlıyoruz.

Benzer konular