Allah'a ulaşmayı dileyeceğim fakat bugüne kadar işlediğim günahların af olması için ne yapabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşmayı dileyeceğim fakat bugüne kadar işlediğim günahların af olması için ne yapabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dileyeceğim fakat bugüne kadar işlediğim günahların af olması için ne yapabilirim?

Bu kişinin yapması lâzımgelen şey daimî zikre ulaşmaya çalışmasıdır ve bu daimî zikre ulaştıktan sonra artık onun için her an güzellikleri yaşamak söz konusu olur. Daimî zikre ulaşmak demek İslâm âleminde üst noktaya geçebilmek demektir. Safhalara baktığımız zaman:

• Allah'a ulaşmayı dilemek
• Mürşide tâbiiyet
• Ruhun Allah’a ulaşması
• Fizik bedenin Allah’a teslimi (ulaşması demiyorum). Ulaşması söz konusu değil; teslimi.
• Nefsin Allah’a teslimi
• Muhlis olmak
• 7.si de iradeyi Allah’a teslim etmek

Görüyoruz ki; ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi diye 4 tane teslim söz konusudur. Bu sebeple İslâm dîni adını almıştır dîn. Kur’ân-ı Kerim’de Allahû Tealâ “İslâm dîni” diye bahseder. İşte o dîn teslim dînidir. Ruhumuzu, vechimizi, nefsimizi ve irademizi Allah’a teslimini Allahû Tealâ farz kılmıştır.

Ama daha bir insan ruhunu Allah’a ulaştırmadan evvel, daha Allah'a ulaşmayı dilediği andan itibaren cenneti elde etmiştir. Bir dilek sevgili kardeşlerim! “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur! Benim de ruhumu Sana ulaştır.” Bunu dileyen kişi, eğer dilemişse Allah ona mutlaka mürşid sevgisi verecektir. O kişi aşk ile hacet namazını kılacak, mürşidini görecek ve şartları ne olursa olsun, mutlaka o mürşide ulaşmak için elinden gelen bütün gayretleri sarf edecektir. Allahû Tealâ onun içine öyle bir mürşid sevgisi verir ki; kişi duramaz. Mutlaka mürşidine ulaşmak ve tâbiiyetini gerçekleştirmek ister.

Benzer konular