Günah işleyince Allah’a dua edecek yüz bulamıyorum. Acaba bu yanlış mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Günah işleyince Allah’a dua edecek yüz bulamıyorum. Acaba bu yanlış mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Günah işleyince Allah’a dua edecek yüz bulamıyorum. Acaba bu yanlış mıdır?

Gayet tabiî yanlış. Asıl o zaman Allahû Tealâ’ya müracaat edeceksiniz ki; Allah sizin içinize tekrar aynı yanlışı yapmamamız için güç versin, kuvvet versin. Allahû Tealâ her zaman sizinle beraberdir sevgili kardeşlerim! Hata yapıp da bu hatadan pişmanlık duyan insan Allahû Tealâ tarafından affedilir netice itibariyle.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın istediği şey, bir yanlışı yaptığınız zaman o yanlıştan gerekli olan dersi alıp aynı yanlışı tekrar etmemeniz gerçeğidir. İstiyor ki; insanlar hata yapabilir, tamam. Çünkü serbest iradenin sahibidir. Nefsi de var. Ama eğer pişmanlık duyar da onu bir daha işlememek konusunda bir karara varırsa, bunu da tatbik edebilirse Allah’ın katında değerli bir şeyi gerçekleştirmiş olur. İnsan serbest iradenin sahibidir. Hata yapabilir. Ama bu hatayı yaptıktan sonra pişmanlık duyarsa, onu yapmama konusundaki gayretleri Allah katında o kişi için çok değerlidir. Herkes bu istikamette bir gayretin sahibi olursa görecektir ki; her geçen gün yavaş yavaş yanlış yaptığı şeyleri önlemeye başlamış. Ve de adım adım hepsini yok etmek mümkün olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular