Seçilenlerden Allah’a ulaşmayı dileyenlerin durumlarının Bakara-156 ile ilgili olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Seçilenlerden Allah’a ulaşmayı dileyenlerin durumlarının Bakara-156 ile ilgili olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Seçilenlerden Allah’a ulaşmayı dileyenlerin durumlarının Bakara-156 ile ilgili olduğunu söyleyebilir miyiz?

Bakara-156:

2/BAKARA-156: Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn(râciûne).
Onlar ki, kendilerine bir musîbet isabet ettiği zaman: “Biz muhakkak ki Allah içiniz (O’na ulaşmak ve teslim olmak için yaratıldık) ve muhakkak O’na döneceğiz (ulaşacağız).” derler.


"Kendilerine bir musîbet isabet ettiği zaman onlar derler ki: “Biz muhakkak ki Allah içiniz, mutlaka O’na döneceğiz. Muhakkak ki biz O’na döneceğiz, O’na rucû edeceğiz (ulaşacağız).

Evet seçilenlerden Allah’a ulaşmayı dileyenler işte bunladır. Öyleyse Tevbe-126’da

9/TEVBE-126: E ve lâ yerevne ennehum yuftenûne fî kulli âmin merraten ev merrateyni summe lâ yetûbûne ve lâ hum yezzekkerûn(yezzekkerûne).
Ve onlar, senede bir veya iki kere imtihan edildiklerini görmüyorlar mı? Sonra tövbe etmiyorlar (Allah’a yönelmiyorlar) ve onlar zikir yapmıyorlar (Allah’ın ismini ardarda tekrar etmiyorlar).


Senede 1-2 kere imtihana tâbî tutulmak söz konusu. Bunun neticesinde kişinin davranışlarına göre Allahû Tealâ, kişiyi bu imtihanın neticesine göre seçiyor veya seçmiyor.

Benzer konular