"Allah'a ulaşmak için takva sahibi olmak gerekir." diyorsunuz. Kul da Allah'a ulaşmak için kulluk görevleri arasında ne yapması gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Takva » "Allah'a ulaşmak için takva sahibi olmak gerekir." diyorsunuz. Kul da Allah'a ulaşmak için kulluk görevleri arasında ne yapması gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Allah'a ulaşmak için takva sahibi olmak gerekir." diyorsunuz. Kul da Allah'a ulaşmak için kulluk görevleri arasında ne yapması gerekir?

“Allah’a ulaşmak için takva sahibi olmak gerekir.” diyorsunuz diyor. Allah’a ulaşmayı dileyen kişi otomatik olarak takvanın sahibi olur. Takva sahibi olduğu için Allah’a ulaşmayı dilememiştir. Allah’a ulaşmayı dilediği için takva sahibi olmuştur. “Allah’a ulaşmak için takva sahibi olmak gerekir.” dediğiniz zaman ters bir hüküm çıkıyor ondan. Öyle değil. Allah’a ulaşmayı dileyen kişi, dilediği takdirde takva sahibi olur. Allah’a ulaşmayı diler, dileyince takva sahibi olur. O zaman da Allah’a ulaşmayı dilediği için takva sahibi olan bu kişi mutlaka Allah’a ulaşır.     

Kul da Allah'a ulaşmak için kulluk görevleri arasında ne yapması gerekir?

Allah’a ulaşmayı dilemesi gerekir. Diledikten sonra, namaz kılacak, oruç tutacak, zekat verecek, hacca gidecek, kelime-i şahadet getirecek. Ve onların hepsinden daha önemlisi zikir yapacak. Zikir, bugün unutulan zikir… Ve 7.si de mutlaka ama mutlaka Allah’a ulaşmayı dileyecek.

Benzer konular