Namaz kılmayan kişi kafir olur mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Küfür » Namaz kılmayan kişi kafir olur mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Namaz kılmayan kişi kafir olur mu?

Selâmu aleykum,
 
Namaz kılmayan kişi kâfir olur mu? Çok hocalar Hanifi Mezhebi'ne göre Allah'ı inkar etmediği taktirde kâfir olamaz, günahkar Müslüman olur diyorlar. İblis’te Allah'ı inkar etmedi hatta tasdik etti ve dedi ki:

“ Ya Rabbi beni ateşten Âdem’i ise çamurdan yarattın.”

Bu sözleri ile Allah'ı tasdik etmiş olmuyor mu? “Ama ben Âdem’e secde etmem.” diyerek bir emri yerine getirmediği ve tövbe etmediği için Allah iblisi lanetliyor. Tıpkı namaz kılmayanların durumu buna çok benziyor. Allah'a îmân etmek ve namazın farz olduğunu bilmek buna rağmen özürsün kılmamak, tövbe kapısı devamlı açıktır. Tövbe edip namazını kılan ve İslâm’ın kaidelerini yerine getiren Müslüman olur diyen hocalar var. Kolay yol dururken şüpheli ve tehlikeli yolu seçmelerine bir mana veremiyorum. En kolayı tövbe et ve namazını kıl. Ama hayır ben namazımı kılmam veya sonra kılacağım ama yinede Müslüman’ım  diyenlere ne demeli diyor kardeşimiz?  

Namaz Müslümanlığın vasıflarından sadece bir tanesidir. Bir insanın mü'min olabilmesi, Allah'a ulaşmayı dilemesi ile mümkündür. Bu konu uzun bir konu. Ve siz Allah'a ulaşmayı dilememişseniz sevgili kardeşim, o zaman bırakınız Müslüman olmayı mü'min olamazsınız. Bu söylediğiniz kitaptan öğrendiğiniz şeyleri bırakın bir tarafa, Kur'ân’a bakın. Kur'ân’da Allahû Tealâ Allah'a ulaşmayı dilemeyenlerin mü'min olmadıklarını söylüyor. Küfürde olduklarını söylüyor. Dalalette olduklarını söylüyor.

Öyleyse bizim bu güne kadar olan yedi bin saatten fazla olan açılamamız var bilgisayarların hafızasında. Oradan “Mü'min olmak nedir?” konusunu alın inceleyin, Kur'ân âyetleriyle karşılaştırın. Hepsinin Kur'ân’da mevcut olduğunu göreceksiniz.

Öyleyse Müslüman olmak nedir bilir misiniz? İnsanların zannettiği gibi Allah'a inanan Müslüman olmaz. Müslüman olan kişi, Kur'ân’da ki Müslüman kelimesinin muhtevasını düşünüyorsak; Allah'a ulaşmayı diledikten sonra ruhunu da, vechini de (fizik vücudunu), nefsini de, iradesini de Allah'a teslim edebilen kişi Müslüman'dır. Müslüman Allah'a teslim olan kişidir. Siz namaz kılarak Allah'a ne teslim ettiğinizi düşünüyorsunuz? Namaz kılmak Allahû Tealâ’nın farz emridir ama vasıtadır. Hedefse; ruhu, vechi, nefsi ve iradeyi Allah'a teslim etmektir.   

Benzer konular