Dünya üzerinde aynı dînin mensupları olan insanlar ellerinde kutsal kitapları olduğu halde birbirlerine karşı olduğunu görüyor ve okuyoruz. Bunun sebebi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Düşmanlık » Dünya üzerinde aynı dînin mensupları olan insanlar ellerinde kutsal kitapları olduğu halde birbirlerine karşı olduğunu görüyor ve okuyoruz. Bunun sebebi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dünya üzerinde aynı dînin mensupları olan insanlar ellerinde kutsal kitapları olduğu halde birbirlerine karşı olduğunu görüyor ve okuyoruz. Bunun sebebi nedir?

Bunun sebebi şeytandır. Şeytan bütün insanlara kendi dînlerinin en doğrusu olduğunu ve diğerlerinin, onların düşmanı olduğunu onların kafalarına sokmak ister. Onları birbirine düşman etmek ister. Allahû Tealâ da bütün dînlerin sahiplerinin aslında peygamberler olduğunu açık bir şekilde ifade ediyor.

- Hz. Musa mı? Bir peygamberdir.
- Hz. İsa mı? Bir peygamberdir.
- Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz mi? Bir peygamberdir.

Üç peygamberin üç ayrı dîni… Öyleyse sevgili kardeşlerim, İslâm da hristiyanlık da musevilik de birer dîndir ve üçünün de sahibi Allahû Tealâ’nın o emri yerine getirecek muhtevasına sahip olanlardır yani peygamberlerdir.

- Hz. Musa mı? O bir peygamberdir.
- Hz. İsa mı? O da bir peygamberdir.
- Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz mi? O da bir peygamberdir.

Ve Peygamber Efendimiz (S.A.V) için Allahû Tealâ: “Hatem-en Nebîyyin” diyor. “Nebîlerin sonuncusudur.” diyor. Hz. Muhammed nebîlerin Sonuncusudur.” diyor. Peygamberlerin Sonuncusudur. Peygamberlik O’nunla sona ermiştir. Ondan sonra peygamber gelmeyecektir. Gelenler hep resûl olacaktır.

- Bütün peygamberler aynı zamanda resûldür.
- Ama bütün resûller peygamber değildir.

Allah razı olsun.

Benzer konular