İslâm âleminin geri kalmışlığı ve Hristiyan halkının zengin, güçlü olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslâm âleminin geri kalmışlığı ve Hristiyan halkının zengin, güçlü olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm âleminin geri kalmışlığı ve Hristiyan halkının zengin, güçlü olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Müslüman çalışkan ve zengin olmalı ama maalesef İslâm âlemi her konuda geri kalmış. Fakirlik, tembellik herşey müslümanlarda. Hristiyan âlemi adaletli, zengin, çalışkan, birbirini tutan güçlü bir âlem. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Sevgili kardeşlerim, Müslümanlar arasında Kur’ân unutulmuş. Kur’ân’ın esas alındığı bütün devrelerde, İslâm bir dünya hakimiyeti kurmuştur. Osmanlı bunun en güzel ve açık delilidir. Ve 600 yıl Osmanlı dünyanın yarısına hükmetmiştir.

Sevgili kardeşlerim, insanların İslâm’da gösterdiği başarı elbette şeytanı tedirgin edecekti ve yapması lâzım gelenleri yaparak insanlara Kur’ân’ı unutturmayı başardı. İnsanlar artık dînlerini Kur’ân’dan değil, insanların yazdığı kitaplardan öğreniyorlar. Ve bu arada konunun temelini oluşturan Allah’a ulaşmayı dileği yok olmuş durumda. Onun için bütün İslâm ülkeleri geri kalmış ülkelerin arasındadır artık.

Bu farklı dînler dediğiniz şey aslında farklı dînler değildir. Hristiyanlardan bahsediyorsunuz meselâ, Hz. İsa ve ona tâbî olanların hepsi, Peygamber Efendimiz ve sahâbe neyi yaşamışsa aynı şeyi yaşamışlardır. Ondan evvel Hz. Musa ve O’na tâbî olanlar, Peygamber Efendimiz ve sahâbenin yaşadığı 7 tane safhanın hepsini yaşamışlardır. Bunların hepsini birer birer Tevrat’tan da İncil’den de tespit ettik sevgili kardeşlerim. Ne söylüyorsak derin araştırmaların mahsülü olarak söylüyoruz sizlere. Öyleyse en çok üzüldüğümüz şey şeytanın, şeytana tâbî olan İllimünatinin eliyle bütün dünyaya hakîm oluşudur. Ve bu arada dînler onun düşmanıdır. İblis dînleri yok etmeye çalışıyor. Zaten dînlerin ana unsurlarını, İslâm’da da almış, Hristiyanlıkta da almış, Yahudilikte de almış.   

İnsanlar İslâm’ın 7 safhasından ve 4 teslimden haberdar değil. Allah’a ulaşmayı dileyerek hayata başlanacağından da haberdar değil. Bütün insanlara bu bilgileri ulaştırmakla vazifeliyiz. Hristiyan âlemi zengin. Adalete gelince aslında bizim ülkemizden çok farklı değil. Güçlü âlem, başka ülkeleri sömürmek yoluyla güçlü olmuşlar. Öyleyse sevgili kardeşlerim, İllimünatinin maşası olan IMF’in Türkiye’deki oyunlarını hepinize uzun uzun anlatıyoruz ekonomi bölümünde. Öyleyse bir başka dînin hayranlığı güzel bir yaklaşım değil diye düşünüyoruz. Kur’ân’ın hamdolsun ki bir kelimesi bile değiştirilmeden bugüne kadar gelmiştir. Öyleyse aynı esasları ihtiva eden 3 kitapda Allahû Tealâ, "Asli aslî unsurları ihtiva eder." diyor. “Hepsi nurdur." diyor. "Hepsi hidayet rehberidir.” diyor.

Benzer konular