Sizinle birlikte olanların İslâm’ı yaşamak daha güzel olurmuş gibi geliyor. Beni bu konuda rahatlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Sizinle birlikte olanların İslâm’ı yaşamak daha güzel olurmuş gibi geliyor. Beni bu konuda rahatlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sizinle birlikte olanların İslâm’ı yaşamak daha güzel olurmuş gibi geliyor. Beni bu konuda rahatlatır mısınız?

Ben size 1 sene oldu tâbî oldum. Fakat sizi hiç görmedim. Sizin özleminiz hep içimde. Bana tâbiiyetim geçerli değilmiş gibi geliyor. Sizinle yaşayanların, görenlerin, İslâm’ı yaşayışı bana daha güzelmiş gibi geliyor. Beni bu konuda rahatlatır mısınız?

Sevgili kardeşim! Önce Allah’a ulaşmayı dilemişsiniz ki muhakkak tâbî olmak gereğini duymuşsunuz. Eğer dilemediyseniz önce yapmanız lâzım gelen oydu. Dileyin! Ama burada bir özlem duyuyorsanız, o zaman doğru yerdesiniz. Yoksa ne görevlerinizden zevk alırdınız, ne de bize karşı bir sempati, bir sevgi besleyebilirdiniz.
 
Bizim şahsımıza tâbî olmak, bugünlerde ancak buraya gelmekle mümkün olur yada mânâda mümkün olur. Ama fizik standartlarda olması aslî emirdir. Çünkü cereyanın manevî anlamda geçmesi söz konusu olmaz. Mutlaka fizik vücut el öpme sırasında temas edecektir. İki el birbirine temas edecektir. Mürşidin cereyanı müride geçecektir.
 
Allah razı olsun.
 
Bu konuda endişe etmeniz gerekmez. Tâbî olduğunuz kardeşimiz hangi kardeşimizse onda mutlaka bizim cereyanımız vardır. Ondan size de mutlaka geçmiştir. Öyleyse endişe edecek bir durum yok inşaallah.

Benzer konular