Kur’ân bir rehber, kaynak olduğuna ve biz insanlığa gönderildiğine göre hiçbir aracı olmadan bir insan Kur’ân’ı hayatına tatbik ederek yaşayamaz mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Kur’ân bir rehber, kaynak olduğuna ve biz insanlığa gönderildiğine göre hiçbir aracı olmadan bir insan Kur’ân’ı hayatına tatbik ederek yaşayamaz mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kur’ân bir rehber, kaynak olduğuna ve biz insanlığa gönderildiğine göre hiçbir aracı olmadan bir insan Kur’ân’ı hayatına tatbik ederek yaşayamaz mı?

Yaşayamaz. Çünkü Kur’ân’ın emrettiği şey mutlaka bir mürşide tâbiiyettir. Kişi mutlaka hacet namazını kılacak, Allah’tan mürşidini soracak ve Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşarak tâbiiyetini gerçekleştirecektir. Gerçekleştirmesi farzdır.

Sevgili kardeşlerim! İslâm’ın 5 şartı hiç kimseyi cehennemden kurtaramaz. Evet, namaz kılmak da farzdır. Oruç tutmak da farzdır. Zekât vermek de farzdır. Hacca gitmek de farzdır. Kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Tamam. Ama hiç kimse bu İslâm’ın 5 şartıyla cehennemden kendini kurtaramaz. Bir insanın 1. kat cennete girebilmesi Allah'a ulaşmayı dilemesine bağlıdır. Dilerse, dileyip de ölürse, daha mürşidine tâbî olmadan ölürse 1. kat cennete o kişi girer. Yaşarsa mürşidine tâbî olacaktır. O zaman ölse 2. kat cennete girer. Yaşarsa ruhunu Allah’a ulaştıracaktır. Allah ulaştıracaktır. Allah onun ruhunu Kendisine ulaştıracaktır. Ama kişiyi 3. kat cennetin sahibi kılacaktır. Bu 3 tane cennete Allahû Tealâ tarafından garanti edilmiştir. İfadeyi tekrar ediyorum: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Yani “Ben onun ruhunu Kendime ulaştırırım.” diyor.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


• Allah'a ulaşmayı dilemiştir; 1. kat cennet.
• Mürşidine tâbî olmuştur; 2. kat cennet.
• Vücudundan ayrılan ruhu Allah’a doğru yola çıkmıştır. 7-8 aylık bir devrede Allah’a ulaşmıştır; 3. kat cennet.

Bu 3 kat cennet herkese ardına kadar açıktır. Yeter ki; o kişi istesin ve Allah’ın emrini yerine getirerek mürşidine tâbî olsun ve böylece vücudundan ayrılan ruhu Allah’a ulaşsın.

Allah razı olsun.

Benzer konular