Bugünün şartlarında bizler de sahâbe gibi olabilir miyiz? Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Günümüzde ibadet eden çok insan var. İnsanlar devamlı ibadetlerle meşgul olmakta. Ama nedense tek bir sahâbe bile çıkmıyor. Acaba nerede eksik ya da yanlış yapılıyor? Bize bu konuyu açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Bugünün şartlarında bizler de sahâbe gibi olabilir miyiz? Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Günümüzde ibadet eden çok insan var. İnsanlar devamlı ibadetlerle meşgul olmakta. Ama nedense tek bir sahâbe bile çıkmıyor. Acaba nerede eksik ya da yanlış yapılıyor? Bize bu konuyu açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bugünün şartlarında bizler de sahâbe gibi olabilir miyiz? Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Günümüzde ibadet eden çok insan var. İnsanlar devamlı ibadetlerle meşgul olmakta. Ama nedense tek bir sahâbe bile çıkmıyor. Acaba nerede eksik ya da yanlış yapılıyor? Bize bu konuyu açıklayabilir misiniz?

Sevgili kardeşim! Oradaysan eğer bana cevap verebilir misin? Nereden biliyorsun olmadığını? Allah’ın emirlerine itaat eden ve o hedeflere ulaşan yüzlerce insan var. Herkes Allah’ın emirlerini hangi ölçüde yerine getirirse o kadar üst seviyeye ulaşır.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ, daha bir insanı Allah'a ulaşmayı dilese ve ölse cehenneme atmıyor; “O kişinin sahibi olduğu yer 1. kat cennet.” diyor. Eğer yaşarsa, bu kişi mutlaka mürşidine tâbî olacaktır. Allah'a ulaşmayı dilemişse Allah ona mürşid sevgisi verecektir. Kişi mutlaka mürşidini Allahû Tealâ’ya hacet namazını kılıp soracaktır. Nerede olursa olsun, dünyanın öbür ucunda da olsa oraya gidip, mürşidine tâbî olacaktır. İç dünyasından öyle bir talep gelecektir ki; kişi buna katiyen karşı gelemez. Allahû Tealâ insanları en güzel standartta oluşturmuş. Onlar Allah’a ruhlarını ulaştırmayı mutlaka talep ettikleri için Allah onlara mutlaka mürşidlerini, hacet namazını kılıp Allah’tan sordukları zaman gösterecektir ve nerede olursa olsun, onlar da mürşidlerine gidip tâbî olmak isteyeceklerdir. Öyleyse arkası da gelecek midir? Evet, tâbiiyet… Tâbiiyetle beraber 2. kat cennet… Tâbiiyetle beraber ruhun vücuttan ayrılması, Allah’a doğru yapılan yolculuğun 7-8 aylık bir devrenin sonunda o kişinin ruhunun Allah’a ulaşmasıyla neticelenmesi o kişinin 3. kat cennete girmesini de garanti eder.

Sevgili kardeşlerim! Buraya kadar olan kesim Allahû Tealâ tarafından garanti edilmiştir. Çünkü ifade şöyle: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” Mutlaka Allahû Tealâ onu Kendine ulaştıracaktır.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


• Allah'a ulaşmayı diledi ama ömrü vefa etmedi. O kişi Allah'a ulaşmayı diledikten sonra öldü. Bu kişi 1. kat cennete mutlaka girer.
• Yaşıyor; Allah onu mutlaka mürşidine ulaştıracaktır. Bu noktada ölse 2. kat cennet onundur. Yaşarsa, mutlaka Allah ona mürşid sevgisi verecektir.
• Mürşidine ulaşacaktır, tâbî olacaktır ve ruhu vücudundan ayrılıp Allah’a ulaşacaktır. Kişi 3. kat cennetin sahibi.
• Sonra fizik vücudunu teslim edecektir; 4. kat cennet.
• Sonra nefsini teslim edecektir; 5. kat cennet.
• Sonra muhlis olacaktır; 6. kat cennet.
• Ve nihayet iradesini Allah’a teslim edecektir, 7. kat cennetin de sahibi olacaktır.

Görülüyor ki; Allahû Tealâ 7 kat cenneti boşuna yaratmamış. Her birisinin bir merdiven stratejisiyle şekle bağlanması söz konusu olmuş ve herkese seviyesine göre 7 cennetten bir tanesi uygun görülmüş.

Allah razı olsun.

Benzer konular