Dîni yaşamak sadece bir dilekle bu kadar kolay, mümkün oluyorsa günümüzde dîni yaşamak neden çok zormuş gibi gösteriliyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Dîni yaşamak sadece bir dilekle bu kadar kolay, mümkün oluyorsa günümüzde dîni yaşamak neden çok zormuş gibi gösteriliyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dîni yaşamak sadece bir dilekle bu kadar kolay, mümkün oluyorsa günümüzde dîni yaşamak neden çok zormuş gibi gösteriliyor?

Onlar dînlerini yaşamayanların yaşadıkları zorlukları ihtiva eder. 

Sevgili kardeşlerim! Allah’a yaklaşmaya çalışan, ruhunu Allah’a ulaştırmaya çalışan bir insan gerçek anlamda bunu tahakkuk ettirecekse, o zaman zaten kendisine düşen görevleri başlangıçta belki az ama giderek artan bir tempoyla yapmaya devam edecektir. Bu muhteva genişledikçe o kişiye Allahû Tealâ daha çok, daha çok, daha çok mutlu edecektir ve bu kişi 7-8 aylık bir devrede mutlaka ruhunu mürşidinin yardımıyla Allah’a ulaştıracaktır. Yeter ki, böyle bir talebin sahibi olsun ve kendisine düşenleri yapsın. Yani tâbiiyetten sonra zikrini giderek arttırmayı… Bu arttırmanın hızlı olması gerekmiyor. Yavaş yavaş arttırmayı gerçekleştirsin. Yavaş yavaş arttırmaktan maksadımız ne? Az bir miktar ilâvesiyle, onun adeta anlayamayacağı kadar az bir miktar zikir seviyesini yükseltmesiyle… Zikir seviyesi dediğimiz zaman ya zaman açısından bunu gerçekleştiririz ya da sayı açısından gerçekleştiririz. İkisi de geçerlidir. İkisi de Allahû Tealâ tarafından kabul görür. Öyleyse bu istikamette insanlar, hep Allah'a ulaşmayı diledikten sonra zikirlerini arttırmaya çalışmalıdırlar. Çalıştıkça göreceklerdir ki; mutlulukları her geçen gün biraz daha artacaktır.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular