Asr-ı Saadet bu devirde de yaşanacak mı? Hangi şartlar oluşunca Asr-ı Saadetten bahsedebiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Asr-ı Saadet bu devirde de yaşanacak mı? Hangi şartlar oluşunca Asr-ı Saadetten bahsedebiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Asr-ı Saadet bu devirde de yaşanacak mı? Hangi şartlar oluşunca Asr-ı Saadetten bahsedebiliriz?

Asr-ı Saadetin bu devirde yaşanıp yaşanmayacağı konusunda şu anda bir bilgimiz yok.

Sevgili kardeşlerim! Asr-ı Saâdet dediğimiz şey; insanların çoğunun İslâm’ın 5 şartının ötesine geçmesi ve Allah'a ulaşmayı dilemesiyle başlayan bir gelişme zemininde olmasına bağlıdır. Allahû Tealâ insanların mutlu olmasını istiyor. Bu mutluluğu her an onlara vermeye hazır. Ama küçücük bir gerçek talep var ortada. Kişi buna lâyık olmak mecburiyetinde. “Ben lâyığım ama Allahû Tealâ bana göstermiyor.” Bunu diyen kişi bir zavallıdır. Eğer lâyık olsaydı Allahû Tealâ’nın ona göstermemesi söz konusu olamazdı. Böyle olan insanlar, “Ben buna lâyığım ama Allahû Tealâ bana vermiyor.” diyen insanlar bize ulaşsınlar. Biz onlara birkaç tane sual soralım.

Sevgili kardeşlerim! Lâyık olmayana Allahû Tealâ birşey vermez. Biz lâyık olmak mecburiyetindeyiz; hepimiz… Lâyık olmak da bedava bir olgu değildir. Kişi mutlaka İslâm’ın 5 şartının ötesine geçmek mecburiyetindedir. Zikir yapmak mecburiyetindedir. Mürşidine tâbî olmak mecburiyetindedir. Hiçbir mürşid kendi mürşidine tâbî olmadan mürşid olamamıştır.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın emirleri var. O emirleri gerçek anlamda yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Ondan sonra isteme hakkımız doğar.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular