Allah'a ulaşmayı dilemek kalpten nasıl olur? Kalpten dilediğimizi nasıl anlayabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşmayı dilemek kalpten nasıl olur? Kalpten dilediğimizi nasıl anlayabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dilemek kalpten nasıl olur? Kalpten dilediğimizi nasıl anlayabiliriz?

Dilek yapacak kişi. Boy abdesti alarak bu dileği yapmak, hacet namazını kılmak sonra da bu dileği yapmak daha uygun olur. Ve de eğer kalpten bir dilekle dilediyse mutlaka Allahû Tealâ kişiye yardım edecektir, ona mutlaka mürşidini gösterecektir.  

Sevgili kardeşlerim! O mürşide ulaşmak veya mürşidin bir vekiline ulaşmak; ikisi de sonuca ulaştırır.

Allahû Tealâ’nın iştediği şey ne? Allahû Tealâ istiyor ki; kişi Allah'a ulaşmayı dilesin de zikirlerini arttırsın. Böylece nefsinin kalbindeki afetler azalsın, azalsın ve daha çok azalsın. Daimî zikre ulaşan hiç kimsenin nefsinin kalbinde afet kalamaz. Daimî zikre ulaşan bir kişi, bu zikir seviyesinde mutlaka nefsinin kalbindeki bütün afetleri yok edecektir.

Ne olur afetler yok olursa? Kesintisiz bir mutluluk olur. Afetler tamamen yok olduktan sonra kişinin tekrar düşmesi mümkün değildir. O, Allah’ın en yakınlarından birisi olarak yaşayacaktır. Her an Allah ile konuşmak imkânının sahibi olacaktır. Her an Allah'a soru sormak imkânının sahibi olacaktır ve gene her an Allah’ın cevap vermesine şahit olacaktır. Allah mutlaka onu cevapsız bırakmaz.

Allah razı olsun.

Benzer konular