Mürşid sevgisi nasıl oluşur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşid sevgisi nasıl oluşur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşid sevgisi nasıl oluşur?

Mürşid sevgisi otomatik olarak oluşur. Bir insan bu sebebe dayalı olarak Allahû Tealâ tarafından emredileni yapar. Ne emrediyor Allahû Tealâ? İfadeye tekrar bakalım: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ. Nasıl ulaştırır? Kişi hacet namazını kılar, Allah’tan mürşidini sorar. Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan ruhu Allah'a ulaşamaz. Ruh vücuttan ayrılmaz, ayrılamaz. Bu sebeple insanlar hacet namazı kılarlar, Allah’tan mürşidlerini sorarlar ve mürşidleri nerede olursa olsun mutlaka ona ulaşırlar, o mürşide tâbî olurlar.

Sevgili kardeşlerim! “Ben mürşidimi Allahû Tealâ’ya sormadım, kendim buldum.” diyenler Allah’ın yardımını mutlaka gene almışlardır. Gene Allah’ın istediği mürşide Allah onları ulaştırmıştır. Allahû Tealâ dilerse hissettirerek kesin şartlarla kişiyi mürşidine ulaştırır, dilerse ona bile hissettirmeden onun kalbine mürşid sevgisini, o mürşidin sevgisini, onun formasyonuna uygun olan mürşidin sevgisini verir ve o kişi kalbindeki talebe uygun olarak gider mürşidine tâbî olur.

Tâbiiyet asıldır. Tâbiiyet yoksa ermiş evliya olmak mümkün değildir. Çünkü tâbiiyet yoksa ruhun vücuttan ayrılması mümkün değildir. Allah'a ulaşması da mümkün değildir.

Allah razı olsun.

Benzer konular