Ruhumuzu ölünce Azrail’in teslim ettiğimizi zannediliyor. Ancak ölmeden evvel ruhumuzu Allah'a ulaştıracağımızı sizden öğrendik. Acaba bu nasıl oluyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Ruhumuzu ölünce Azrail’in teslim ettiğimizi zannediliyor. Ancak ölmeden evvel ruhumuzu Allah'a ulaştıracağımızı sizden öğrendik. Acaba bu nasıl oluyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ruhumuzu ölünce Azrail’in teslim ettiğimizi zannediliyor. Ancak ölmeden evvel ruhumuzu Allah'a ulaştıracağımızı sizden öğrendik. Acaba bu nasıl oluyor?

Kişi Allah'a ulaşmayı dileyecek; 1. faktör. Böyle bir dilek yoksa, bu olay hiçbir zaman gerçekleşmez. Sonra hacet namazını kılacak ve Allah’ın kendisine mürşidini göstermesini dileyecek. Allahû Tealâ’nın sözü var. Nedir o söz? “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” İfade aynen böyle Kur'ân-ı Kerim’de.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse,Ben onu Kendime ulaştırırım.” İşte Allah'a ulaşmayı dileyen kişi, Allah’tan mürşidini sorduğu zaman bu hedefin gerçekleşmesi için zemin hazırlanmıştır. Kişi Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşacak ve ona tâbî olacaktır.

Biz mürşidimize ulaşmak için Türkiye‘yi bir uçtan öbür uca aşarak gittik. Ve hacet namazında Allah’ın bize gösterdiği mürşidimize ulaştık. Bizim mürşidimiz Muhammed Raşid Hazretleri. Ve ona tâbî olduk.

Sevgili kardeşlerim! Sonra Allahû Tealâ bizim sadece ruhumuzu değil; fizik bedenimizi de teslim aldı, nefsimizi de teslim aldı, irademizi de teslim aldı. Bizi zikri daimîn sahibi yaptı. Bütün bunlar ne ifade ediyor sevgili kardeşlerim? Daha ötede bu devrin imamı yaptı. Bunlar tesadüfen olacak şeyler değil. Bunlar Allah’ın emriyle gerçekleşen ve Allah’ın yardımıyla oluşan sonuçlar.

Öyleyse bütün insanlar için yapılması lâzımgelen şey hacet namazını kılmak, Allah’tan mürşidini dilemek ve Allahû Tealâ’nın gösterdiği mürşide ulaşarak el öpmek ve ona tâbî olmak.

Tâbiiyet (mutlak olarak Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşmışsa kişi), mutlak olarak ruhun vücuttan ayrılmasını ve Allah'a doğru yola çıkan o sırada, yüzlerce belki binlerce yolcunun arasına katılmayı temin eder. Bu yol 7 tane gök katının aşılması, 7. gök katında 7 tane âlemden geçilmesi, sonra dikey bir yolculukla Sidretül Münteha’ya, oradan da kişinin ruhunun Allahû Tealâ’ya ulaşmasıyla noktalanır.

Allah razı olsun.

Benzer konular