Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünnetini gerçek mânâda hayatımıza tatbik etmenin kolay bir yolu var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Peygamber Efendimiz » Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünnetini gerçek mânâda hayatımıza tatbik etmenin kolay bir yolu var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünnetini gerçek mânâda hayatımıza tatbik etmenin kolay bir yolu var mıdır?

Allahû Tealâ’nın kanunları var. O kanunları aynen tatbik ettiğimiz taktirde bu, gerçeklik kazanır. İslam’ın 5 şartından ibaret değildir İslâm. Tamam; namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Ama bu, İslâm’ın başına örülen kocaman bir tuzaktır. Orada bitmiyor. Kur’ân-ı Kerim 7’li bir sisteme tâbîdir. O zaman bunun ötesinde ruhumuzun, fizik bedenimizin, nefsimizin ve irademizin Allah’a teslimi, birer birer devreye girecektir. Bu teslimler bizi hedefimize ulaştıracaktır.

Bir insanın ermiş olması, Allah’ın katında önemli bir fonksiyonel yapıdır. Bir kişi eğer ruhunu dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştırabilmişse o kişi ermiş evliya hükmündedir. Ruhunu Allah’a ulaştırmıştır. Onun ruhu Allah’a ermiştir. Ruhun Allah’a ulaşması son safhayı ifade etmez. Fizik bedenin Allah’a teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak ve nihayet iradeyi Allah’a teslim etmek, birbirinin ardından gelen safhalardır. Bütün insanlara bütün kapılar açıktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular