Allah’a ruhunu teslim eden bir kişide vicdan azabı nasıl oluşur? Ona iyilikleri emredip, iç dünyasında savaşı oluşturacak güzellikler ruh olmadığına göre nasıl bir dizayn gerçekleşecektir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Nefs Tezkiyesi » Allah’a ruhunu teslim eden bir kişide vicdan azabı nasıl oluşur? Ona iyilikleri emredip, iç dünyasında savaşı oluşturacak güzellikler ruh olmadığına göre nasıl bir dizayn gerçekleşecektir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ruhunu teslim eden bir kişide vicdan azabı nasıl oluşur? Ona iyilikleri emredip, iç dünyasında savaşı oluşturacak güzellikler ruh olmadığına göre nasıl bir dizayn gerçekleşecektir?

Vicdan azabı, ruhun Allah’a ulaşmasının arkasından devrin imamının ruhu o kişinin başının üzerine geleceği için, o kişinin ruhunun görevini devrin imamının ruhu almıştır. Bu sebeple bir değişiklik olmaz. O, bu işi gerçekleştirir.

“Ona iyilikleri emredip, iç dünyasında savaşı oluşturacak güzellikler ruh olmadığına göre nasıl bir dizayn gerçekleşecektir?”

Burada o kişinin ruhu yoktur ama nefsinin kalbine devamlı olarak Allah’ın nurları gelip yerleşiyor ve o nurlar %51’i aştığı zaman, zaten kişi nefs tezkiyesine ulaşıyor. Galibiyet artık Allah’ın nurlarında oluyor.

Başlangıçta, ruh Allah’a ulaştıktan sonra o kişinin nefsinin kalbinde %51, ruhun Allah’a ulaşması için o kişinin kalbinde %51 nur oluşması söz konusudur. Bunun mânâsı, ruha paralel bir sonuç elde edilmiştir.

En başını düşünün. Nefsinizin kalbi %100 afetlerle dolu, ruhunuz %100 hasletlerle dolu; denge var. Şimdi ruhunuzu Allah’a ulaştırdığınız noktayı düşünün. Ruhunuz ayrıldı. Artık ruhunuz üzerinizde hüküm ferma değil yani ruhunuzun emirleri ve nehiyleri söz konusu değil. Buna karşılık nefsinizin afetlerinde %51 azalma var. Afetlerin yerini faziletler almış. İşte ayrılan ruhunuzun yerine, nefsinizin kalbinde denge kuruluyor. %50’den daha fazlası nefsinizin, Allah’ın emirlerini yerine getirmek istiyor, yasaklarını işlememek istiyor. Bu ise ruhunuzun yerine nefsinizin kaim olduğunu gösterir.

Benzer konular