En alt düzeyde bir insanın cennete girmesi ve dünyada mutlu olması için ne yapması gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » En alt düzeyde bir insanın cennete girmesi ve dünyada mutlu olması için ne yapması gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

En alt düzeyde bir insanın cennete girmesi ve dünyada mutlu olması için ne yapması gerekir?

En alt düzeyde bir insan düşünelim; Allah'a mülâki olmayı dilemiş. “Yarabbi! Beni Kendine ulaştır. Ben ruhumu hayatta iken Sana ulaştırmak istiyorum. Ben de Senin o ermiş evliyalarından biri olmak istiyorum.” dedi birisi. Bu kişi bunu buradan (yürekten) söylemişse, yürekten söylemenin nasıl olacağını misalle anlattık. Kalbinden böyle bir talebi Allah'a ulaştırmışsa o kişi, Allah'ın cennetini hak etmiştir. Allah'a mülâki olmayı dilediği anda o kişi takva sahibidir. Takva sahiplerinin ise gideceği yer mutlaka Allah'ın cennetidir. Allah “Cennetime yalnız takva sahiplerini alırım.” diyor.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! En alt düzeyde bir kişinin Allah'a mülâki olmayı dilemesi, tek başına bir dilek! Bu kişi dilediği anda Allah'ın cehennemi o kişi için kapalıdır. Cennetin kapısı açılmıştır. Bu kişi dilesin ertesi gün ölsün. Hayır, o gün ölsün. Dilesin, diledikten sonra ölsün. Hiçbir ameli olmadığı halde bu kişinin gideceği yer mutlaka Allah'ın cennetidir.

Ekstra bir misal de verelim; bir insan 80 yaşına kadar yaşasın. 80 yaşında ölsün. 15 yaşında sorumluluklarını öğrenmiş olsun. Ve kendisine öğretilen İslâm’ın 5 şartını; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek tatbik etsin, 65 yıl. Ama Allah'a ulaşmayı dilemeden ölsün. Bu kişinin cennete girmesi mümkün değildir. Bu kişinin gireceği yer cehennemdir. Sadece Allah'a ulaşmayı dilemedi diye.

Sözlerimizin başında Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir kişinin gideceği yerin cehennem olduğunu çok açık bir şekilde anlattık. Allah'a ulaşmayı dilemeyen insanın cennete girmesi mümkün değildir. Bir defa daha söyleyelim. Yûnus Suresinin 7 ve 8. âyetleri, Allahû Tealâ buyuruyor ki:

10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatmeennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).


“innellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme'ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne). Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne): Onlar ki, Bize mülâki olmayı (Allah'a mülâki olmayı bize dediği, Kendisine) dilemezler. Onlar, dünya hayatından razıdırlar. Kesinlikle Allah'a ulaşmayı (Bize ulaşmayı) dilemezler. Onların gidecekleri yer, kazandıkları dereceler itibariyle ateştir, cehennemdir. Ve onlar, Bizim âyetlerimizden gâfil olanlardır.” diyor. Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir kişinin gideceği yer kesinlikle cehennemdir.

En alt düzeyde bir insan Allah'a ulaşmayı dilediği takdirde mutlaka Allah'ın cennetine girer. Allah'a ulaşmayı dileyen kişi mü’mindir. Mü’minlerin gideceği yer cennettir. Allah'a ulaşmayı dileyen kişi takva sahibidir. Takva sahiplerinin gideceği yer Allah'ın cennetidir. Bu kişi; Allah'a ulaşmayı dilerse, Allah'a ulaşmayı dileme seviyesinde kalır mı? Hayır, kalmaz. Allah onun elinden tutar. Allah ona yardımcı olur ve o kişiyi mutlaka Kendisine ulaştırır. O kişi namaz kılmayı sevmiyordur. Sevdirir. Oruç tutmak kişiyi fena halde acıktırıyordur. Kişi orucu asla tutamıyordur. Ona mutlaka orucu tutturur, Allahû Tealâ. Onun yapamadığı herşeyi o kişiye yaptırarak Allahû Tealâ o kişiyi hedeflerine ulaştırır. O kişiyi mutlaka (o kişinin ruhunu) Kendisine ulaştırır.

Dünyada da bu kişi yarı yarıya mutluluğu yaşar. Neden? Çünkü Allahû Tealâ onun ruhunu mutlaka Kendisine ulaştıracaktır. Ulaştırdığı yerde o kişinin nefsinin kalbinde %51 nur birikimi mutlaka gerçekleşir. Bu ne demektir? Bu, o kişinin %50’den daha fazla %51 nispetinde dünya hayatında mutluluğu yaşamasıdır. Bu ne demektir? Bu, o kişinin 3. kat cennete gireceği demektir.
 
• Allah'a ulaşmayı dileyen kişi, 1. kat cennete,
• 14. basamakta mürşidine ulaşıp da tâbî olan kişi, 2. kat cennete.
• Ruhunu Allah'a ulaştıran kişi, 3. kat cennete girer.

Bu Allah'ın vaadidir. Yerine getirmemesi söz konusu değildir. Mutlaka Allahû Tealâ sözünü tutar. Allah'ın sözünde huruf olmaz!

Benzer konular