Âli İmrân15’e göre takva ile rıza arasındaki ilişkiyi açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Takva » Âli İmrân15’e göre takva ile rıza arasındaki ilişkiyi açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Âli İmrân15’e göre takva ile rıza arasındaki ilişkiyi açıklar mısınız?

3/ÂLİ İMRÂN-15: Kul e unebbiukum bi hayrın min zâlikum, lillezînettekav inde rabbihim cennâtun tecrî min tahtıhel enhâru hâlidîne fîhâ ve ezvâcun mutahharatun ve rıdvânun minallâh(minallâhi), vallâhu basîrun bil ıbâd(ıbâdi).
De ki: "Size bundan daha hayırlısını haber vereyim mi? Takva sahibi olanlar için, Rabb'lerinin katında, içinde devamlı kalacakları, altından nehirler akan cennetler, temiz eşler ve Allah'ın rızası vardır." Allah kullarını en iyi görendir.


“De ki: Size, bundan daha hayırlısını haber vereyim mi? Takva sahibi olanlar için Rabb'lerinin katında, içinde devamlı kalacakları altından ırmaklar akan cennetler ve tertemiz eşler Allah’tan rıza makamı vardır. Allah, kullarını basirdir, görendir.”

7 rızadan birincisi; Allah’a ulaşmayı dilediğiniz zaman dilemeden evvelki, Allah’ın, o dileğin sahibi olmanıza rıza gösterdiği noktadır. Cennete kabul edilirsiniz Allah’a ulaşmayı dilediğiniz zaman, ilk takvanın sahibi o zaman olursunuz ve Allah’ın cennet rızası sizinle beraberdir. Bir defa daha söyleyelim, Rûm Suresi 31. âyet-i kerime:

“munîbîne ileyhi vettekûhu: Allah’a ulaşmayı dile ve takva sahibi ol.”

Allah’a ulaşmayı dileyen herkes takva sahibidir, Allah’a ulaşmayı dileyen herkes mü’mindir, Allah’a ulaşmayı dileyen herkes hidayet üzeredir. Allah’a ulaşmayı dileyen herkes birinci kulluğa ulaşmıştır, Allah’a ulaşmayı dileyen herkes birinci rızanın da sahibidir.

Allah razı olsun.

Benzer konular