Günümüz İslâm tatbikatında: 'Kur'ân okumak ve namaz kılmak da birer zikirdir.' diyorlar. Bunlar da zikrullah yerine geçebilir mi? Aralarındaki fark nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Günümüz İslâm tatbikatında: 'Kur'ân okumak ve namaz kılmak da birer zikirdir.' diyorlar. Bunlar da zikrullah yerine geçebilir mi? Aralarındaki fark nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Günümüz İslâm tatbikatında: 'Kur'ân okumak ve namaz kılmak da birer zikirdir.' diyorlar. Bunlar da zikrullah yerine geçebilir mi? Aralarındaki fark nedir?

“Allah” kelimesinin tek başına tekrarı “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye çok özel bir durumu ifade eder. Böyle bir insan eğer Allah’tan mürşidini sormuşsa (1), bu mürşide ulaşmışsa (2) ve o ulaştığı mürşide tâbî olmuşsa, bu tâbiiyetten sonraki zikir; “Allah, Allah, Allah” kelimelerinin tekrarı o kişinin kalbine Allah’ın katından rahmet, fazl ve salâvat isimli nurları ulaştırır. Bir insanın nefsinin kalbi nurlarla doldukça o kişinin cennete seviyesi yükselir.

Allah'a ulaşmayı dileyen kişi 1. kat cennete girerken mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor ve ruhu tâbiiyet anında vücudundan mutlaka ayrılıyor. Ruhu Allah’a ulaştığı zaman o kişi 3. kat cennetin sahibi kılınıyor Allahû Tealâ tarafından. Sonra fizik bedenini teslim ediyor; 4. kat cennet. Nefsini teslim ediyor; 5. kat cennet. Muhlis oluyor; 6. kat cennet. İradesini Allah’a teslim ediyor; 7. kat cennete ulaşıyor.

Öyleyse Allahû Tealâ her konuyu şarta bağlamış ve insanları daha üst, daha üst, daha üst mutlulukların sahibi kılıyor Allahû Tealâ.

Allah razı olsun.

Benzer konular