Yıllardır İslâm’ın 5 şartını uyguluyoruz ve herkes kadar biz de Allah’ı çok seviyoruz. Ama Allah’ın aşkını yaşayamıyoruz. Allah’ın aşkını yaşamak için bir insanın ne yapması gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Yıllardır İslâm’ın 5 şartını uyguluyoruz ve herkes kadar biz de Allah’ı çok seviyoruz. Ama Allah’ın aşkını yaşayamıyoruz. Allah’ın aşkını yaşamak için bir insanın ne yapması gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yıllardır İslâm’ın 5 şartını uyguluyoruz ve herkes kadar biz de Allah’ı çok seviyoruz. Ama Allah’ın aşkını yaşayamıyoruz. Allah’ın aşkını yaşamak için bir insanın ne yapması gerekir?

Sevgili kardeşlerim! Allah’ın aşkı zikir denilen bir müesseseyle oluşur ve artar. Bu “Allah” kelimesidir. “Allah” kelimesinin ya sesle “Allah, Allah, Allah, Allah” diye tekrarlanması veya sessiz tekrarlanmasıdır. Allahû Tealâ:

• Zikri de,
• Çok zikri de yani her gün 12 saatten fazla zikri de,
• Daimî zikri de yani kişinin zikirle kalkıp yatana kadar zikirle hep meşgul olmasını Allahû Tealâ emretmiş.

Zikir diyoruz. Günün yarısından daha fazlası; çok zikir diyoruz adına. Her an bu kişi zikir yapıyorsa yani zikirle uyuyup ve uyandığı zaman da hala zikretmekte devam ediyorsa, bu da daimî zikirdir. Bunların arasında en kıymetli olan daimî zikirdir sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ üçünü de farz kılmış ve kişin kazandığı dereceler ona göre ya daha az ya da daha çok oluyor. Ama Allahû Tealâ o kadar kolay bir dizayn koymuş ki ortaya… “Eğer” diyor, “senin kazandığın dereceler kaybettiğin derecelerden fazlaysa Benim cennetime girersin.”

Sevgili kardeşlerim! Herkese yaptığınız her güzel davranış size derecat kazandırır. Zikir derecat kazandıran unsurların en büyüğüdür. Çünkü zikir ölçüsüzdür. Yani 24 saat boyunca zikir yapabilirsiniz ve 24 saat boyunca hep derecat kazanırsınız. Ama namaz size aynı şeyi sağlayamaz. Çünkü namaz kıldığınız zaman o namazın hükmü tamamlanmıştır ve o süre içinde o namazı kıldığınız takdirde kazanacağınız dereceyi kazanırsınız. Bu sebeple insanlar namaz kıldıkları zaman sadece o namaza ait olan dereceyi kazanabilir. Zikir yaptıkları zamansa, 24 saatlik bir zaman dilimi içinde başarabilirlerse 24 saat boyunca devamlı derecat kazanabilirler. Bu yavaş yavaş bir artışa tâbî tutulsa çok daha güzel sonuçlar alınabilir. Zikir başlı başına bir zevktir sevgili kardeşlerim, bir mutluluk kaynağıdır ve Allah’a yaklaşmanın en büyük merdivenidir. Bütün ibadetlerden daha ötededir, Allah’ın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah” diye zikretmek.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular