Zikir farz mıdır? Zikrin dinimizdeki önemini bize açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikir farz mıdır? Zikrin dinimizdeki önemini bize açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikir farz mıdır? Zikrin dinimizdeki önemini bize açıklayabilir misiniz?

Zikir Allahû Tealâ tarafından farz kılınmıştır.

• Zikir de
• Çok zikir de
• Daimî zikir de farzdır.

Ve acaba neden Allahû Tealâ farz kılmış zikri? Çünkü manevi tekâmülün yani genişlemenin arkasında bu sebeple zikir vardır ki; zikir yapıldıkça, “Allah” kelimesi tekrar edildikçe “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye o kişinin nefsinin kalbine Allah’ın katından nurlar gelir ve kalbe yerleşir. Nefsin kalbindeki nurların seviyesi yavaş yavaş artacaktır. Evvelâ 1. kat cennete ulaşacak olan kişiye kadar nefsin kalbinde nur varken sonra 2. kat cennete ulaşacak kadar artar. 3. kat cennete ulaşacak kadar artar. 4., 5., 6. ve 7. kat cennetlere ulaşacak kadar artar. Daimî zikir kişinin en üst seviye zikridir ve kişiyi mutlaka 7. kat cennete ulaştırır.

Sevgili kardeşlerimiz! Allah istiyor ki; herkes cennete girsin. Ama insanlar Allah’ın hakikatlerinden habersiz yaşıyorlar. Bir insan Allah'a ulaşmayı dilerse 1. kat cennetin sahibi olacağı Allahû Tealâ tarafından garanti edilmişse neden bunu yapmaz? Neden bunu gerçekleştirmez? Buna benim aklım hiç ermedi şimdiye kadar.

Sevgili kardeşlerim! İnsanlar bir şeylere aldanıyorlar. Allahû Tealâ 7 kat cenneti yaratmış ve o cennetlere ulaşabilmenin şartlarını da koymuş Kur’ân-ı Kerim’e. Öyleyse mademki bir insan Allah'a ulaşmayı dilemiş ve ölmüşse 1. kat cennetin sahibi oluyor ve cehennemden kurtuluyor, neden insanların hepsi Allahû Tealâ’ya ulaşmayı dilemiyorlar? Buna hiç aklım ermiyor sevgili kardeşlerim! Bu insanlar yaşarlarsa mutlaka mürşidlerine tâbî olacaklardır. Tâbî oldukları zaman da 2. kat cennetin sahibi olacaktır kişi ve tâbî olduğu anda mutlaka ruhu vücudundan ayrılacak, Allah’a doğru yola çıkan kafileye mutlaka katılacaktır ve 7-8 aylık bir devrenin sonunda o kişinin ruhu da Allah’a ulaşacaktır. Ne oldu? Ermiş evliya oldu kişi. Ruhu Allah’a ulaşmış bir evliya oldu. 3. kat cenneti hak eder bu kişi. Sonra fizik vücudunu Allah’a teslim eder; 4. kat cenneti hak eder. Ondan sonra daimî zikre ulaşır. Daimî zikre ulaşırsa 5. kat cennetin sahibidir. Muhlis olunca 6. kat cennetin sahibidir. İradesini de Allahû Tealâ’ya teslim edince 7. kat cennetin sahibi olur. İşte cennetler, işte vasıfları…

Allah razı olsun.

Benzer konular