Allah'ın ipine sarılmak ne demektir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah'ın ipine sarılmak ne demektir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'ın ipine sarılmak ne demektir?

Allah’ın ipine sarılmak, mürşide tâbiiyet demektir. Kişi mürşidini seçmek hakkının sahibi değildir. Bu seçim hakkı Allah’a aittir. Çünkü hangi kişinin, hangi mürşidle hedefe ulaşacağını Allahû Tealâ en iyi bilir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için hedef aynıdır: Mutluluk… İşte hepiniz bu mutluluğu yaşamakla ve başkalarına öğretmekle vazifelisiniz. Mutluluğun en büyük teminatı zikirdir. Çünkü nefsinizin kalbini nurlarla doldurabilmeniz ancak onunla mümkündür; zikirle mümkündür. Yani “Allah” kelimesini “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesle veya sessiz veya dilinizi de kımıldatmadan kalbinizden “Allah” kelimesini tekrar etmeniz; hepsi geçerlidir Allah’ın katında ve şunu çok iyi yerli yerine yerleştirmemiz lâzım sevgili kardeşlerim: Allah’sız bir mutluluk hiçbir zaman mümkün olamaz.

Mutluluğun kaynağı Allah’tır.
Mutsuzluğun kaynağı şeytandır.

İnsanlar Allah’ın emirlerini yerine getirmek yerine, şeytanın emirlerini yerine getirdikleri zaman hep mutsuzlukla karşı karşıya kalacaklardır. Bizim hepinize tavsiyemiz odur ki; Allah’ın emirlerini dikkatle gerçekleştirin. Günde 5 vakit değil, 7 vakit namaz kılın. Zikrinizi sakın ihmal etmeyin. Ne kadar çok zikrederseniz, sizin mutluluğunuzun da aynı seviyede artacağını kesin olarak yerli yerine oturtun sevgili kardeşlerimiz!

Allah razı olsun.

Benzer konular