Bir mürşide tâbî olduğum zaman nasıl inanabilirim ve güvenebilirim? Günümüzde o kadar tarikat var ki hangisine inananacağımı bilemiyorum.

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Bir mürşide tâbî olduğum zaman nasıl inanabilirim ve güvenebilirim? Günümüzde o kadar tarikat var ki hangisine inananacağımı bilemiyorum.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir mürşide tâbî olduğum zaman nasıl inanabilirim ve güvenebilirim? Günümüzde o kadar tarikat var ki hangisine inananacağımı bilemiyorum.

Sevgili kardeşim! Seçimi sen yapmayacaksın. Allahû Tealâ’ya hacet namazını kılarak soracaksın; “Benim mürşidim kim?” diye. Göstermedi. Önemli değil. Tekrar hacet namazını boy abdesti alıp kılacaksın ki; her zaman hacet namazı boy abdestiyle kılınır. Gene göstermeyebilir. Gene önemli değil. Sen, Allah sana mürşidini gösterdiği güne kadar hep hacet namazını kılarak mürşidini Allah’tan soracaksın. Göstermemesi mümkün değildir. Ama göstermesinin de hangi şartlara bağlı olduğunu kimse bilemez. Allahû Tealâ herkesin kalbine ve sahip olduğu vasıflara göre ona mürşid verir. Allah’ın irşad makamının tayininde söz sahibi olmasının arkasında ne var? Mürşidin hangi standartlara sahip olduğunu sadece Allah bilir ve O, insanlara hacet namazını kılıp da mürşidini Allah’tan soran bir insana, mutlaka ona en uygun olan mürşidi tayin eder ve gösterir. Öyleyse bir insanın mürşide ulaşması kendi seçimiyle yapılmamalıdır. Kişi boy abdesti alır, hacet namazını kılar ve Allah’tan mürşidini sorarsa Allah ona mutlaka mürşidini gösterecektir. Bundan sonra yapılması lâzım gelen şey mürşid nerede olursa olsun, ona gidip ulaşmak. Herşey çok mu güzel, yoksa bana mı öyle geliyor sevgili kardeşlerim? Allah razı olsun.

- Sizinle ve himmetinizle herşey çok ama çok güzel Muhterem Efendimiz! Allah sizden razı olsun Muhterem Efendimiz!

Benzer konular