Mürşidin tasavvuftaki yeri nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşidin tasavvuftaki yeri nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşidin tasavvuftaki yeri nedir?

Mürşidin tasavvuftaki yeri: Allahû Tealâ’nın emrettiği standartlarda dünyadaki en önemli görevin yapılmasını sağlayan birisi olması hasebiyle merdivenin en üst noktalarından birindedir.

Sevgili kardeşlerim! Eğer biz insanlar kanunu öğrenirsek ve tatbik ettiğimiz zaman, bu güzelliği yaşarsak bundan vazgeçemeyiz. İşte o güzellik başkalarını mutlu etmektir. Başkalarını mutlu edecek olan her davranışınız size derecat kazandırır. Başkalarını mutsuz edecek her davranışınız size derecat kaybettirir. Zikir seviyeniz size derecat kazandırır. Onun için bu konuda derecat kazandıracak olan en büyük faktör daimî zikre ulaşmaktır. Daimî zikre ulaşan kişi, içindeki “Allah” kelimesi devamlı söylendiği için, dili ve dudakları kımıldamadan içindeki “Allah” kelimesinin, kalbindeki “Allah” kelimesinin kalbinin her çarpışında devam etmesi o kişinin gece uyurken de zikre devam etmesine sebebiyet verir.

Sevgili kardeşlerim! Dünyada bir insanı en çok mutlu eden şey zikirdir. Mutluluğunuzun seviyesiyle nefsinizin kalbindeki afetlerin azalma seviyesi arasında çok büyük bir ilişki söz konusudur. Nefsinin kalbindeki afetleri en çok azaltan kişiler daimî zikrin sahipleridir. Onlar dünyadaki en mutlu insanlardır. Onun için Allahû Tealâ:

• Zikri de farz kılmış.
• Günün yarısından daha fazla yani çok zikri de farz kılmış.
• Ama daimî zikri de farz kılmıştır.

En mutlu insanlar bu noktaya ulaşabilenlerdir. Allahû Tealâ ister ki; herkes bu hedefe yönelsin, ulaşsın ve o hedeflere ulaştığı için de mutluluğu bir ömür boyunca yaşasın.

Allah razı olsun.

Benzer konular