Mürşide tâbî olup görevlerimizi yapamazsak ne olur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşide tâbî olup görevlerimizi yapamazsak ne olur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide tâbî olup görevlerimizi yapamazsak ne olur?

Mürşide tâbî olmayan, görevlerini yapmayan bir insan derecat kazanamaz. Derecat kazanamazsa ne olur? Negatif faktörler hep devam edecektir, o kişinin hayatında. Allah’ın emirlerini yerine getirmeyen kişi, nefsinin afetlerine tâbî olan kişidir. Bunun mânâsı nefsin her afetine tâbî oldukça kişi devamlı derecat kaybedecektir. İşte bu derecatın kaybedilmesi son derece önemli bir şey. Neden? Çünkü kaybettiğiniz derecelerin kazandığınız derecelerden fazla olmasına sebebiyet verir. Bu ise kişinin cehenneme gitmesine sebebiyet verir.

Sevgili kardeşlerim! O zaman bir insan cehenneme mi gider, cennete mi girer? Bunun standartları başkalarına ait değildir; kendisine aittir. Allah’ın emirlerini yerine getirmiştir; o kişinin gideceği yer cennettir. Allah’ın yasaklarını işlememiştir; gene cennete girmenin bir sebebidir bu. Ya da kişi Allah’ın emirlerini yerine getirmemiştir; gideceği yer cehennemdir. Yasak ettiği fiilleri işlemiştir; gideceği yer cehennemdir. Burada kişinin gideceği yerin cehennem veya cennet olmasını temin eden faktöre dikkatle bakalım. Karşımızda kazanılan ve kaybedilen dereceleri görürüz. Eğer bir insanın hayatı boyunca kazandığı dereceler, kaybettiği derecelerden fazlaysa o kişi Allah’ın cennetine girer. Eğer kaybettiği dereceler, kazandığı derecelerden fazlaysa o kişinin gideceği yer cehennemdir.

23/MU'MİNÛN-102: Fe men sekulet mevâzînuhu fe ulâike humul muflihûn(muflihûne).
O zaman kimin mizanı (sevap tartıları) ağır gelirse işte onlar, felâha erenlerdir.

23/MU'MİNÛN-103: Ve men haffet mevâzînuhu fe ulâikellezîne hasirû enfusehum fî cehenneme hâlidûn(hâlidûne).
Ve kimin mizanı (sevap tartıları) hafif gelirse, işte onlar, nefslerini hüsrana düşürenlerdir. Onlar, cehennemde ebediyyen kalacak olanlardır.


Bu kadar basit ve kolay sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular