Benim biraz kafam karıştı. Ruh çıkınca nasıl yaşamaya devam ederiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Ruhun Allah'a Ulaşması » Benim biraz kafam karıştı. Ruh çıkınca nasıl yaşamaya devam ederiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Benim biraz kafam karıştı. Ruh çıkınca nasıl yaşamaya devam ederiz?

Çünkü ruhun yaşamla bir alâkası yok. Bir insan, şu anda ben bir ruhsuzum. Ama görüyorsunuz ki; hayattayım. Yıllar önce Allahû Tealâ ruhumuzu Kendisine ulaştırmak için bize gerekli olan vazifeleri yaptırarak bu sonuca ulaştırdı. Şimdi ruhumuz Allah’a ulaştı. Allah’ın Zat’ında ifna oldu. Biz de bu dünyada yaşamakta devam ediyoruz. Birçok zavallı zanneder ki; ruh vücuttan ayrılırsa insan ölür. Hayır, sevgili kardeşlerim! Alâkası yok. Kur’ân-ı Kerim’de hiç kimse böyle bir şeyi söyleyemez. Kur’ân-ı Kerim’de böyle bir husus yer almamıştır. Tam aksine Allahû Tealâ ruhumuzu ölmeden evvel Allah’a ulaştırmamızı Kur’ân-ı Kerim’de kaç yerde farz kılıyor.

Öyleyse Allah’ın kanunlarını bilelim. Hepiniz biliniz ki; ruhunuzu dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştırmak mecburiyetindesiniz, Allah’a teslim etmek mecburiyetindesiniz. Bu ruhunuzun vücudunuzdan ayrılarak 7 tane gök katını aşması, 7. katta 7 tane âlemden geçmesi ve neticede dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşmasıyla mümkündür. Başka bir yolu yok. İsteseniz de istemeseniz de hepinizin ruhu Allah’a mutlaka ulaşacaktır. Ölümden sonra bu kesindir, garantilidir. Ama Allahû Tealâ onu değil; dünya hayatını yaşarken ruhunuzu Allah’a ulaştırıp ermiş evliya olmanızı istiyor. Bu ise Allah’tan mürşidinizi sormadan, Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide tâbî olmadan gerçekleşemeyecek bir olgudur. Kim Allah’tan mürşidini sorarsa, göstermezse tekrar sorarsa, göstermezse tekrar sorarsa önünde sonunda mutlaka Allahû Tealâ ona mürşidini gösterecektir. O kişi, o mürşide tâbî olacak ve hedefe ulaşacaktır.

Sevgili kardeşlerim! Aslında bir insanın mutlaka o mürşide ulaşması da şart değildir. Allahû Tealâ öyle olmasını ister. Ama mesela siz Türkiye’de yalıyorsunuz. Biz Amerika’dayız. Ama Allahû Tealâ mürşid olarak bizi göstermiş. Bize ulaşamasanız bile orada bizim, bize tâbî olmuş, bizden el almış birçok kardeşimiz yaşıyor. Öyleyse onlara tâbî olmakla yani onlardan irşad mevkinde olanlara tâbî olduğunuz takdirde herşey tamam demektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular