İnsanların sevgisizliğinin, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şeytan » İnsanların sevgisizliğinin, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanların sevgisizliğinin, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi nedir?

Bunların hepsinin sebebi şeytandır. İster ki; herkes mutsuz olsun, herkes huzursuz olsun, herkes kendisiyle beraber neticede cehenneme gitsin. Öyleyse mutluluk mu istiyoruz? Mutlaka Allah’tan mürşidimizi sormalıyız ve bizi kurtaracak olan kişi odur. Allah kimi göstermişse, bizim için uygun olan odur. Ona ulaşıp tâbî olmamız gerekir.

Bu tâbiiyet bizi 2. kat cennete ulaştırır. Eğer yaşarsak zaten Allahû Tealâ bize namaz zevki verecektir, zikir zevki verecektir. Ve zikirlerimizi ve namazlarımızı ve bütün ibadetlerimizi bir zevkle yerine getirmeye başlayacağız. Bu ise bizim için, pozitif bir sonuca ulaşmak için yeterli sebeptir. Zevkle, huzurla ibadetlerimizi yaptıkça 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. gök katlarını ruhumuz aşacaktır. 7. kattan sonra dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır. Allah’ın Zat’ında ifna olacaktır, yok olacaktır. İşte burası ermiş evliya olduğumuz yerdir.

Neyimiz erdi? Ruhumuz erdi. Kime? Allah’ın Zat’ına… Allah’ın ruhuydu. Sahibine, onu geri döndürdük ve O’na ulaştırdık. Ruhumuz Allah’a erdi. Biz de ermiş evliya olduk.

Allah razı olsun.

Benzer konular