Herkes mutluluğu farklı yerlerde arıyor. Gerçek mutluluk nedir ve nasıl elde edebiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Herkes mutluluğu farklı yerlerde arıyor. Gerçek mutluluk nedir ve nasıl elde edebiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Herkes mutluluğu farklı yerlerde arıyor. Gerçek mutluluk nedir ve nasıl elde edebiliriz?

Sevgili kardeşlerimiz! Allah’sız bir mutluluk hiçbir şekilde mutluluk olamaz. O insan mutluluğu yaşayamaz. Birçok insan zanneder ki; eğer çok parası olursa mutlaka saadeti yani mutluluğu yaşayacak. Sevgili kardeşlerim! Ne kadar çok isterdik, böyle insanların o dedikleri zenginliğe kavuşmalarını ve kavuştuktan sonra acıyla bunun onların mutluluğunu temin etmesine mümkün olmadığını görmelerini.

Mutluluk bir teslimler işidir, sevgili kardeşlerim! Allah’a ruhunu teslim eden bir insanla fizik vücudunu teslim eden arasında büyük bir mutluluk farkı vardır. Fizik vücudunu teslim eden kişi çok daha mutludur. Fizik vücudunu teslim edenle nefsini teslim eden arasında farklılık vardır. Nefsini teslim eden daimî zikre ulaşmıştır ve bu noktada 3. seviyede mutluluğu yakalamıştır. Sonra? Sonra bu kişi teslimlerini devam ettirecektir. Ruhundan sonra fizik vücudunu, ondan sonra nefsini, ondan sonra iradesini Allah’a teslim edecektir. Her teslim o kişinin daha mutlu, daha mutlu, daha mutlu olmasını temin eder. Bir insanın daimî zikre ulaşması onun nefsinin kalbinin tam olarak Allah’ın nurlarıyla dolmasını ifade eder. İşte bir insanın muhlis olması ve iradesini Allah’a teslim etmesi bu noktadan sonraki 2 sahadır ve bütün insanlar için geçerlidir.

Öyleyse dînimize niçin “İslâm dîni” deniyor yani “teslim olma dîni” deniyor? Bunun için… Ruhumuzu, fizik bedenimizi, nefsimizi ve irademizi Allah’a teslim etmekle hepimiz vazifeliyiz. Sadece müslümanlar değil, insan olarak yaratılan herkes vazifelidir. Musevîler de hristiyanlar da bu teslimleri gerçekleştiren âyetlerin kendi kitaplarında olduğunu bilmeliler. Bu konuda bilgi sahibi olmayanların bize ulaşmalarını isteriz ki; hristiyanlara da musevîlere de kendi kitaplarından yani Tevrat’ta ve İncil’de hangi âyetlerin bu teslimleri içerdiğini onlara anlatabilelim.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için güzellikler birbiri arkasından hazır. Daha Allah’a ulaşmayı dilemekle Allahû Tealâ o kişiyi cehennemden kurtarıyor ve ona mürşid sevgisi veriyor ki; mürşidine ulaşsın da daha üst kat cennetlere çıksın. Bu kişi mürşidine tâbî oluyor. Ruhunu Allah’a ulaştırıyor; 2. ve 3. kat cennetlerin sahibi. Sonra fizik bedenini teslim edecek, nefsini teslim edecek, muhlis olacak ve iradesini Allah’a teslim edecek.

Allah razı olsun.

Benzer konular